Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz DBob #37033 üzenetére

    Arra utaltam, hogy ha kevés példány pörög a piacon, akkor annak oka van, az egy réteg és/vagy sikertelen termék, amit azok vásárolnak fel, akiket nem a racionalitás motivál, így az árak sem racionálisak.

    A CPU-s példa pedig azért rossz, mert az infláció nem csak az új, de a használt árakat is felhajtja és azt se felejtsük el, hogy pár éve 50 ezerért kaptál mondjuk 25 hamburgert, ma már csak 15-öt.

    Akik kipontozódnak büdzsé hiány miatt az új cuccokból, azok elkezdik a régieket felvásárolni és addig emelkedik az áruk, amíg azt ember megfizeti. Egy 50 ezres régi használt i7-es még mindig olcsóbb, mint egy fiatalabb i5-ös, ha eleve van hozzá deszkád és nem kell az újat megvenni, amik borsos áron mennek, ha ki is hajtanád őket. Tavaly akartam 12xxx generációs i5-ösre upgrade-elni és szívtam a fogam, hogy nem volt hozzá 60 ezer alatt alaplap normális VRM hűtéssel, ránéztem a használt piacra is mit kapok régebbi generációs i7-ből. Hervasztó volt, hogy ma már egy belépő i3-as is megfogja őket, de megint ott vagyok: Az alaplap drága, DDR4 RAM-ra kell váltani, stb.

    Végül nem vettem PC alkatrészeket, hanem egy MacBook M1-et. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák