Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz Ricardo #3792 üzenetére

    A materializmusnak igen komoly filozófiája van. Nem keverendő a spiritualitással.
    A spirit kifejezés szellemet jelent, tehát valami olyasmire utal, ami túlmutat a matéria világán.

    A spiritualitás vagyis a szellemi dolgokkal való foglalatosság, nem pusztán filozófia, bár kétségtelenül komoly filozófiai háttere is van, de nem szinonimák.

    A harcnak is megvan az igen komoly filozófiája, az önvédelemnek is az áldozatiságnak, vereségnek, győzelemnek, de attól még semmi közük a spiritualitáshoz, vagyis a fizikai lét területéről ezek nem lépnek ki illetve a fizikai lét fenntartására irányuló törekvések síkján marad.

    Ezzel szemben a spiritualitás eltávolodik a test, vagyis a matéria világától, és az ezotéria, illetve az exotéria, az okkultizmus és a mágia világába kalauzolja az embert a fizikai lét háttérbe szorítása mellett. Ez az oka Pl. az aszketizmusnak, ahol a test igényei teljesen el vannak nyomva, háttérbe van szorítva és a szellemi világban válik aktívvá az ilyen ember, papok, szerzetesek, lámák, yogik számtalan példáján láthatjuk ezt.

    A harcnak és az önvédelemnek a pszichológiájával, ami a materializmus talaján értelmeződik, részlegesen mindenhol foglalkoznak. Többnyire persze szakszerűtlenül, de legalább érintik a témát... De ez semmiképpen nem tartozik a spiritualitás tárgyköréhez, legalább is nem azon a materialista módon, ahogyan a pszichológia és a pszichiátria értelmezi önmagát és az embert, mint pszichikai (lelki), és spirituális (szellemi) és intellektuális (értelmes, értelemmel, elmével rendelkező) és csak legvégül fizikai lényt.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák