Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    válasz G.Ogre #3850 üzenetére

    Itt nem a vadászatról van szó, hanem az erő és gyorsaság közti relációról, a példa erre vonatkozott nem a vadászatra, a szélsőségek pedig azért vannak, hogy látni lehessen mi az út vége. Az elefánt nem vadászik, azért van szüksége nagy testtömegre, hogy bármelyik ragadozót el tudja taposni, és hogy ne tudjanak benne kárt tenni. Az oroszlánok egyébként nem azért jó vadászok, mert erősek, hanem mert falkában, szervezetten egyetlen egységként tudnak működni. Önmagában egy oroszlán a farkashoz hasonlóan nem sokat ér.

    Ez e levegőbe meg párnába ütés sztereotípia meg olyan, hogy addig nem fogod elhinni, hogy egy 50 kilós ember is simán darabokra szedhet egy 120 kilós szekrényajtót ha elég gyors, amig esetleg élőben nem látsz egy ilyet. És kettejük közül a kisebb lesz nagyobb valószínűséggel gyorsabb ez megint csak tény, amit valaki vagy elfogad vagy nem. Azt gondolod,hogy a shaolin kolostorban vagy a kínai hadseregben balerína képzés folyik, én erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki járjon, olvasson utána, próbálja megcsinálni azokat a dolgokat, esetleg ha tud bunyózzon egyet egy valamilyen harci kung fu-t komolyan űző emberrel.

    Aki valaha ésszel értelmesen át tudott gondolni hogy mi kell egy küzdelem megnyeréséhez, az tudja, hogy ilyenkor esélyekről beszélünk. Egy apró termetű embernek meg semmi esélye felkokszolnia magát és erővel felvenni a küzdelmet erő ellen. Az ilyenek arra fognak menni, hogy kificamítsák, kiforgassák az izületeidet (többnyire a saját mozdulataid erejét felhasználva), a lágy részeket, életpontokat támadnak, amivel azonnali eszméletvesztést vagy halált okoznak, hogy minél előbb és minél gyorsabban harcképtelenné egyék az ellenfelet . Ezért azt az energiát amit egy nagy termetű ember az izomerő növelésébe fektet ők a pontosság és a gyorsaság fejlesztésébe teszik. Naiv gondolat azt hinni, hogy ennek nem lehet eredménye. Igen tudom, van egy csomó papírkutya is, velük van tele a média, de van egy csomó másik is, aki azért gyakorol bábun egy-egy technikát, mert ha élő emberen végrehajtja akkor annak jobb esetben tartós bénulás, rosszabb esetben halál a vége. És ha valaki 20 éve ilyet gyakorol napi 4-8 órában, nem hiszem, hogy én lennék az, aki bepróbálná, hogy vajon tudja e élesben.

  • Horka1

    tag

    válasz VinoRosso #3849 üzenetére

    Azt gondolom, hogy a vitánk itt megcsömörlött. Tudjuk, hogy nagy izomtömeggel is iszonyú gyorsaságra lehet szert tenni. A body-s izomzat alkalmatlan harcművészethez, ezt is tudjuk, és azt is, hogy rengeteg féle edzés módszer létezik. Egy bunyó nem olyan egzakt ahogyan a végeláthatatlan példákban mutatkozik, felesleges időtöltésnek gondolom ezeket felsorolni.

    Egy viszont biztos: A vingcsunk nem egy 50 kilós nő találta ki! Ez 100 %. Olvass utána, tudsz angolul. Ez egy legenda történet aminek a valóság alapja a nullával egyenlő. Szép romantikus jól hangzik, de nem igaz :)) Most nem írom le részletesen, de a shaolinból eredeztethető valóban, de sem a vingcsun név, sem a legenda szerinti megmenekült öt mester műve, hanem sokkal több évszázados múltra tekint vissza és többnyire politikai célokra használták, illetve bűnözői körök a múltban is és ma is. A vingcsun elnevezés Gyönyörű tavasz egy politikai ideált fogalmazott meg. Gyönyörű tavasz, mikor az elnyomó hatalom megbukik... A Shaolin többnyire az aktuális hatalmat szolgálta, azért engedték működni, de mikor ellenséges uralkodói osztály került hatalomra, akkor a kolostorokat felégették elpusztították. Nők be sem tehették a lábukat a kolostorokba, nem hogy ott éljenek és ott bármit is fejlesszenek :)) Eléggé elképesztő.

    Ha bele bonyolódsz egy kicsit a Kínai történelembe, nyilvánvalóvá lesz a számodra is, hogy a vingcsunt kő kemény harcosok fejlesztették, és többnyire háborúba vonuló katonák közelharc kiképzésében volt nagy szerepe. Egy jobb adottságú ember, napi 4 órás edzéssel minden nap szünet nélkül, egy év alatt igen jó harcossá válik a vingcsun szemléletének, és stratégiájának a felhasználásával. A technikái pedig majd minden más kung-fu ágazatban is megtalálhatóak, itt-ott előforduló apró különbségekkel.

    Ha van kedved kipróbálni az edzés módszeremet, látogass meg nyugodtan. Privátban megbeszéljük a részleteket, ha úgy gondolod.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • VinoRosso

    veterán

    válasz Horka1 #3852 üzenetére

    Elég sokat olvastam ebben a témában, (tanították is) de ezt a verziót még nem hallottam. Mégis mire alapozod ezt ? Akkor ő kicsoda ?
    Mert szimplán azt mondani valamire minden alap és bizonyíték nélkül hogy hazugság szimpla demagógia. Bár ez önmagában abszolút nem lenne meglepő, a holokausztot is vannak történészek akik tagadják, és vannak akik hisznek nekik. Az lenne meglepő ha ez igaz lenne. Az is biztos, hogy ha ez így van akkor a jelenlegi vingchun iskolák zöme (lehet nem simerem mindet csak azért mondom hogy a zöme) kamuból történetből eredezteti magát,és még si jo Yip Man is hazudott mint a vízfolyás.
    És részedről valóban meddő a vita, mert bizonyítani egyiket sem lehet, bár vannak írásos források a 19. századból amik nem azt támasztják alá amit mondasz, de ezeknek a valóságtartalmát is kétségbe lehet vonni. Viszont ugyanilyen alapod a Te állításod is kétségbe lehet vonni, bár engem az igazság érdekel, úgyhogy ha tudod bizonyítani amit mondasz én nyitott vagyok a rá.

    A másik amit hirtelen most elfelejtettem, hogy ha olyan szintre fel tudsz gyorsítani egy nagy tömegű embert, mint amilyenre egy apró termetűt lehet, jelentkezz erőnléti edzőnek bármilyen futball csapathoz. 100% hogy nem fognak elhajtani és iszonyat módon megfizetnek érte, vannak olyan tipikus posztok (erőcsatár, középhátvéd) ahol ugyanilyen nagy termetű ámde lassú játékosok szerepelnek, és ha ők gyorsulni tudnak az hatalmas előnyt jelent az ellenfelekkel szemben. El se merem képzelni milyen lenne egy Higuáin vagy egy Crouch olyan sebességgel mobilitással mint Messi vagy Maradona (amúgy tudom, hogy ez hülyeség, de hiába magyaráznék neked tömegről meg súlypontról, nem értenéd)

    [ Szerkesztve ]

  • Horka1

    tag

    válasz VinoRosso #3853 üzenetére

    Megtalálod a bizonyítékokat a vingcsun legenda valóságára vonatkozóan. Nincs időm kikeresni a forrásokat, de ajánlok két jól működő magyar fórumot, ahol ezt bizonyítékokkal befogják neked mutatni és még cifrább dolgokat is olvashatsz. A Yim Ving Tsun legenda, egy kitalált történet, sokkal inkább szimbolikus mint valóság, politikai célok fogalmazódnak meg a történetben, nem pedig egy megtörtént esemény leírása.

    Nem akarod megérteni amit mondok a súly/erő relációval kapcsolatban, ezért áll meg a téma. Egy apró 50 kilós ember ha rakéta gyorsaságú akkor sem fog kiütni egy 100 kilós izomtömeget, az hiába lassabb. Ahogy a gepárd nem vadászik elefántra vagy íjjal hiába lősz várfalra... Nagyobb tömeg nagyobb erővel is jár ami a nagyobb tömeget arányosan gyorsabban is fogja mozgatni, de ez nem egzakt, nem törvényszerű így, Nem mindegy milyen minőségű az a nagyobb tömeg, milyen egyéb képességfejlesztés folyik az izomerő növelése mellett.
    [link]
    [link]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • VinoRosso

    veterán

    válasz Horka1 #3854 üzenetére

    "Egy apró 50 kilós ember ha rakéta gyorsaságú akkor sem fog kiütni egy 100 kilós izomtömeget, az hiába lassabb"

    Ácsi itt nem is arról ment a vita, hogy mivel jársz jobban, ha gyorsaságra vagy erőre gyúrsz, hanem arról, hogy lehet e a kettőt egyszerre fejleszteni, hogy egyszerre legyél maximálisan gyors és maximálisan erős. Az elefántos analógiát tekintve: Az elefánt is tud 50 km/h-val futni, de a tömegéhez (mivel itt már tonnákról beszélünk) képest lassú. Nézd meg, hogy mozog, jön feléd több tonna 50km/h-val, elfutni ugyan nem fogsz még mert max 30-35-tel tudsz futni, viszont az útjából simán kitérsz. Hiába fejt ki nagy erőt, a nagy tömeg miatt alacsony lesz a gyorsulása, és emiatt nem tudja kontrollálni azt az erőt amit kifejt. Neked sokkal egyszerűbb lesz kontrollálni az ő erejét, mert az alacsonyabb tömeged miatt nagyobb gyorsulást érhetsz el, és úgy fogod őt mozgatni, hogy észre sem veszi. Ezt mondja ki a dinamika alaptörvénye, és Te tulajdonképp ezt próbálod megcáfolni.Egy ilyen elefánt test akármennyit edz, akármilyen edzésmódszert találsz ki neki, soha sem fog olyan dinamikusan mozogni mint egy gepárd, mert ez fizikai képtelenség. Ez tudod hol létezik: itt :D Egyébként ha még emlékszel a Newton törvényekre az első törvény a tehetetlenség törvénye, és a másodikban szereplő tömeget szokták úgy is hívni, hogy a tehetetlenség mértéke, azaz minél nagyobb a tömeged, annál "tehetetlenebb" vagy (remélem a szó jelentését nem kell magyarázni).

    Az már más kérdés, hogy egy harcban a gyorsaság vagy az erő lehet a döntő, erre mondtam, hogy ha nagyobb erővel tudsz harcolni mint amekkora gyorsasággal az ellenfél harcol akkor lehet nyerni erővel is. De ha nem akkor nem, ez attól függ ki mennyire csinálja jól azt amit csinál. És itt most ne keverjünk be más képességeket, mert erre a kettőre szorítkoztunk eddig is. Lehetek elég ravasz, és egy alkalmas pillanatban homokot szórhatok a szemedbe, ami elég időt ad nekem ahhoz, hogy azt csináljak veled amit nem szégyenlek, de ez ebben a kérdésben nem oszt nem szoroz. Mi csak ezt a kettőt raktuk mérlegre, mert e kettő közti relációt vizsgáljuk. A kérdés az, hogy lehet e maximális gyorsasággal és minimális erőkifejtéssel olyan kárt okozni az ellenfélben, ami a küzdelemben döntő lehet. Nos, tedd a középső ujjadat úgy a hüvelyk ujjad alá úgy, hogy a középső ujjadon a köröm a hüvelyk ujjad alsó, körömmel ellentétes oldalához érjen, egy kis karikát formázva, és egy nagyon picit feszítsd meg (ne nagyon mert kárt fogsz tenni magadban). Ezzel 1 centiről finoman pöccintsd meg a torkodat. Aztán képzeld el, amikor nem egy, hanem négy ujj csinálja ezt, és nem pöccintés hanem egy gyengébb ütés csapódik oda be, ne adj isten az illető egy nő, és fél centis, hegyes körmei vannak. Az erő ilyenkor ugyanis nagyon kis - négyzetmilliméternél kisebb - területre koncentrálódik, és előfordulhat, hogy még annál is nagyobb nyomást fejt ki (p= F/A) amekkorát Te e legnagyobb öklösöddel sem tudsz. Bizony ha ő gyorsabb nálad, akkor garantált az intenzív, ha mentők nem elég gyorsak akkor a temető. És egy törékeny nő nem fog veled lebokszolni 12 menetet, mikor tudja, hogy semmi esélye, hanem az első adandó alkalommal megpróbál kiiktatni egy hasonló dologgal. Az emberi test telistele van ilyen gyenge ponttal, ha ezeket támadják és találnak, és szerencséd van akkor megúszod egy herével vagy egy szemgolyóval kevesebbel. Ha a keringésed vagy a légző szerveid támadja akkor eszmélet vesztés / halál lehet. A Ving Chun nem sport, sőt szerintem még csak nem is művészet,ami találó kifejezést hallottam rá az úgy írta le, mint alattomos trükkök gyűjteményét.

    Az történeti dolgokat tekintve pedig lehet, hogy igazad van, de a fórumokon amiket linkeltél nem találtam erre bizonyítékot. Azt bárki leírhatja egy hozzászólásban, hogy szerinte nem úgy van hanem amúgy, és hogy szimbolikusan és nem szó szerint kell értelmezni, de a szimpla állítás még nem lesz bizonyíték. A bizonyíték lehet plasztikus(tárgyi) vagy írásos forrás. A legrégebbi írásos dokumentum ami ránk maradt a "legendát" támasztja alá. Ez azt jelenti, hogy már a 19. század óta biztosan ezt hiszik igaznak az emberek. Hozzáteszem még 4 másik stílust is eredeztetnek ettől a nem létező apácától. De mondom, megvan az esély, hogy valaki előásott vagy előás majd valamit, ami ezt megcáfolja, de mondom, hogy ez nem egy internetes hozzászólás lesz, hanem egy tárgyi vagy egy írásos bizonyíték. Erre vannak hasonló példák, mondjuk Szent István törvényeit biztos ismered, ezek eredetiben nem, csak egy 16. századi kódexben, másolatként maradtak ránk. Ebben van egy olyan, hogy minden 10 faluhoz építeni kell egy templomot. Sokáig úgy hitték, hogy ez hiteles forrás, és még talán a mai napig ezt tanítják a középiskolákban. Ugyanakkor az ásatások során összegyűlt tárgyi bizonyítékok rácáfolnak erre, mert már tudjuk, hogy István előtt is több mint egy templom jutott 10 falura.
    Ugyanígy kiderülhet bármiről, hogy eddig rosszul gondoltuk ahogy gondoltuk, de ehhez kell valami amit fel tudsz mutatni, hogy itt van meg lehet nézni, be lehet menni a múzeumba, el lehet olvasni a levéltárban stb.. minden egyéb csak spekuláció, nagyon maximum sejtés.

    Azt kell mondjam, hogy -bár nem tudom mióta foglalkozol ving chunnal - sajnos nem sikerült megértened még az alapelveit sem, azt, hogy ezt kis termetű, mozgékony emberekre találták ki, hogy nem erővel operál erő ellen, hanem az ellenfél erejét próbálja meg felhasználni, és visszafordítani maga ellen, emiatt a hangsúlyt az ellenfél mozdulatainak kontroll alá helyezése és az alatt tartása, és annak az övénél jobb felhasználása kapja, ezért fontos a hajlékonyság, lazaság, és a mozdulatok hajszál pontos és villámgyors végrehajtása, az egyidejű védekezés és támadás, és az ellenfél gyenge pontjainak kihasználása, nem pedig az izomerő maximalizálása és az ebből származó fölény kihasználása, a boksszal vagy bármilyen más erő alapú harci rendszerrel szemben (bár a boksz szerintem inkább sport, mint önvédelmi eszköz).

    Nagyon hasonló módon gondolkozik egy matador is aki szintén nem erővel veszi fel a küzdelmet a 800 kilós bikával szemben, mert semmi esélye nem lenne. Egy ilyen szörnyet egy ilyen termetű ember tud csak legyőzni, nem véletlenül olyan kicsi, lehet Iron Mike testtel még lenne olyan gyors, hogy valahogy felülkerekedne rajt, de egy Bop Sapp félével már egészen biztos, hogy nem. Persze azt is tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert van amikor a bika győz amúgy is, de ez csak akkor fordulhat elő, ha a matador nem végzi elég jól a dolgát. A küzdelem egy zérus összegű játék, csak akkor győzhet valaki, ha a másik hibázik, a lényeg az, hogy olyan irányba fejlődjünk amire az alkatunk predesztinál, és ehhez a megfelelő módszereket alkalmazzuk, máskülönben a legkisebb befektetett pikojoul munka is csak a saját magunk ellen dolgozik.

  • G.Ogre

    csendes tag

    válasz VinoRosso #3851 üzenetére

    Oroszlánfalka...akkor a tigrisnek meg a csíkos bundája adja az előnyt igaz? :D Egy szóval nem írtam, hogy balerinaképzés folyik egy kolostorban, hol olvastad?
    Az önfényezés mindig büdös, ezért inkább úgy írom, hogy ismerek jópár nehézsúlyú srácot, akik gyorsabban ütnek/rúgnak mint gondolnád, de egy pehelysúlyú ellenféllel senki nem fog leállni bunyózni, mert nyilván gyorsabban elhajol vagy ellép. Viszont seperc alatt földre viszik, ott már véget is ért a dolog. Az élet attól bonyolultabb minthogy képletekkel kifejezzük, mert ott van benne az emberi tényező ami kiszámíthatatlan, hogy bizonyos szituációkban ki hogy reagál. M.o.-n nem az a jellemző, hogy shaolin szerzetesek rohangálnának az utcán, előbb fog egy pehelysúlyú megkéselni, mintsem leálljon verekedni akármilyen formában is egy nála kétszer vagy háromszor nagyobb emberrel.
    A tényleges probléma ott kezdődik, amikor pusztán megjelenés alapján már el is könyvelsz valakit egy kategóriába, esetleg lenézed a több éves/évtizedes edzésmunkát, mert akkor komoly meglepetések érhetnek.
    Részemről befejeztem ezt a "vitát".

  • Horka1

    tag

    válasz VinoRosso #3855 üzenetére

    Ott ahol Te tanultál vingcsunt ez a demagóg magyarázat. Ezt messziről fel lehet ismerni. Nekem ezzel szemben volt szerencsém 4 különböző szervezetben is vingcsunt tanulni, van tehát összehasonlítási alapom. A vingcsun alapelveit természetesen ismerem, és még a dinamika törvényeit sem akarom megcáfolni. Egyet mindenképpen figyelembe kell venned, amikor a HWTO-s tanítás mellett korteskedsz: Az ember, nem egzakt fizika.

    Mádai mestered 100 kiló. Lassúnak mondanád? Ugye nem.

    A HWTO-ban nem tanítják meg veletek az ütés erőátviteli-rendszerét, azért jól hiszed, hogy azzal az ütéssel amit ott tanítanak, valóban lassul, ha nagyobb izomtömeget kell mozgatni. De egy ütés nem csak a kar erejéből mozog, hanem még a lábujjak is résztvesznek az ütésben.

    Az ajánlott fórumokra regisztrálj be és kérdezz címeket, mondjuk a Ving Tsun múzeum címét, és egyéb forrásokat. Mozdulj el a HWTO-s elméletektől és tanítástól, mert nyilvánvalóan Te nem a vingcsunról beszélsz hanem egy szervezet mellett korteskedsz...

    Megdöbbennél, ha látnád, hogy mázsás emberek milyen sebességű ütéseket képesek kivitelezni. Hangsúlyozom az ember, nem egzakt fizikai. Hiába igazak a fizikai törvények egzaktúl, ha az emberben egy halom egyéb tényező is jelen van, teljesen más valós eredményt kapsz, mint amit a száraz fizikai nyújt a számodra

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • VinoRosso

    veterán

    válasz Horka1 #3857 üzenetére

    Távol álljon tőlem, hogy mellettük kardoskodjak, de a mechanika az mechanika, akár ember akár nem. Máday mióta 100 kiló ? Én vagy 6 éve láttam utoljára akkor olyan 70-75 körül lehetett.Igaz, hogy magas, de vékony (volt akkor)

  • Horka1

    tag

    válasz VinoRosso #3858 üzenetére

    Valóban a mechanika az mechanika. De ha nem tanítják meg neked a teljes tested erőit igénybevenni, akkor karakteres a súlytöbblet miatti lassulás, ha ellenben tudod mozgósítani minden erődet akkor a súlytöbblet nem fog úgy befolyásolni. És a súlytöbblettel erőtöbbleted is keletkezik, ha az a súly nem zsír, hanem minőségi, a harcművészet számára adekvát izom. Hiszen a nagyobb súlyú test mozgatása automatikusan izom növekedéssel jár, főleg ha tudatosan és célirányosan fejleszted magad.

    Annyit persze hozzá teszek, hogy neked is meg legyen az igazad, hogy bizonyos keretek között. Tehát átlagos növekedés mellett, nem arra gondolok, hogy egy 70 kilós figura fel kokszolja magát 110 kilóra, mert az persze, hogy robotikussá és lassúvá teszi... De ha én magamra szedek 10 kiló izmot és ledobom mellé a felesleget, akkor nem hiszem, hogy lelassulok, nem csak nem hiszem, hanem tudom, hogy nem.

    Nem tudom, hogy hat éve hány kiló volt, azt tudom, hogy most mázsa körül mozog

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • VinoRosso

    veterán

    válasz Horka1 #3859 üzenetére

    Már párszor leírtam, hogy miért lassít, ha tömeget szedsz fel, ennek a fizikai okai mellett anatómiai okai is vannak, és ugyanúgy lassít a +10 kiló, akkor is ha 20 méterről futsz neki a rúgásnak és belevetődsz az emberbe (egyébként megtanítják, maga a rendszer mozdulataival állásaival tartalmazza). az a baj, hogy láthatóan nem tudod mi a különbség a sebesség és a gyorsulás közt. Én tanultam is, tapasztaltam is, saját magamon.
    Akkor tudnál egyedül gyorsulni, ha nagyobb hatásfokkal működnének az izmaid. Ez csak úgy lehetséges, ha kevesebb tömeget gyorsítasz nagyobb erővel. Mondjuk 93 kiló vagy, amiből mondjuk legyen 40 kiló izom és felszedsz még 10 kiló izmot, úgy hogy mellette semmi másban nem nősz. Tegyük fel, hogy ez nem lehetetlen, és akkor lesz rajtad 50 kiló izom ezzel elméletben 25% gyorsulást tudnál elérni. Ez esetben viszont mivel semmi más nem nőne az eddig 40 kilós izomtömeget energiával ellátó testnek kellene ellátni, strukturálisan megtartani és működtetni ezt a +25%-ot. Emiatt ha 100%-os hatásfokot tételezünk fel a növekedésnél, akkor ez a +25% -25% ként jelentkezne az állóképességedben és a sérülékenységedben. Ha nem 100% a hatásfok (a valóságban jó ha 50) akkor ez a romlás hatványozódik. Egy izomszövet nem csak izomrostból épül fel, egyszerűen azért mert önmagában nem működik. Nagyobb izom sűrűbb érhálózattal jár, vastagabb fő erekkel, sűrűbb hajszálérhálózattal, több vérrel, mellé kellenek glikogénraktárak, zsír, kötőszövet, és egy csomó minden más is, például megfelelő étrend, mert ha ugyanannyi aminosavat viszel be az 50 kilóhoz mint a 40hez az izmaid sóvárogni fognak. Egy nagy izomköteg teljesen másképp működik mint egy kicsi, ráadásul a alap feszültsége, tónusa is nagyobb, ezért is lassabb. Egy idő után ahogy korábban is írtam annyira leromlik a működés hatásfoka, hogy aerob működésre szinte képtelen. Hogy értsd, a szervezet nem képes elég energiával ellátni, és ilyenkor az izom saját magát kezdi el emészteni, saját magából szabadít fel energiát. Erre nincs konkrét határvonal, hogy innentől kezdve, hanem ahogy kezded növelni a tömeget egyre inkább efelé tolódik a működése. Minden edzés ami tömeget növel anaerób túlsúlyú, mert ilyenkor tulajdonképpen az izmot égeted el, és ezek ami arra készteti a szervezeted, hogy pótolja a veszteséget és hozzádobjon még egy kicsit arra az esetre, ha ez újra előfordulna és akkor ez nem éri meglepetésként. Tulajdonképpen így adaptálódik a szituációhoz, de ez jelentősen rontja az izomműködés hatásfokát. A másik irány az aerób irány amikor arra gyúrsz rá, hogy az energiaraktárakból legyen ellátva az izom energiával, ne magát eméssze fel, és ilyenkor sokkal inkább az egész szervezeted edzed, a tüdőd, az érrendszered, azt, hogy minél gyorsabban induljon be az energia transzport az izmok felé, és lehetőleg ne is izomglikogént használjon hanem zsírból nyert energiát.
    A box az sokkal inkább az anaerób felé veszi az irányt az vingchun pedig az aerób működés felé. Maga a sport ilyen, a mozdulatok amiket végrehajtasz és ahogy végrehajtod ezt eredményezi. Nézz meg egy bokszlót, sokkal jobban hasonlít a teste egy bodybuilderéhez mint egy hosszútávfutóéhoz, amihez egy kung fu-s testfelépítése közelít jobban. Kivételek természetesen vannak, én is láttam már dagadt kung fust, ott van pl a Samo Hung, de nem ez a jellemző úgy 90%-ban.
    És ezt nem csak a Wing Tsun-ra jelelmző, hanem az összes iskola (a Wing Chung, Ving Chun, Ving Tsun, ki hogy különbözteti meg magát), mert az általad szándékosan vagy csak simán nem értett alapelvekből következik.

    [link]
    [link]

    Szándékosan nem a Ts-est linkeltem, nehogy az legyen a gond.

  • Horka1

    tag

    válasz VinoRosso #3860 üzenetére

    "Akkor tudnál egyedül gyorsulni, ha nagyobb hatásfokkal működnének az izmaid."

    Azzal kiegészítve, hogy ha tudnád, hogy hogyan kell a tested izmait nagyobb hatásfokkal működtetni, illetve miként kell a testet nagyobb hatásfokkal működtetni. Ezt kilenc hónap alatt a HWTO-ban nem tanultad meg. 20 év alatt sem tanulnád meg, mert amitől gyorsabb lehetsz az a HWTO-ban szentségtörés. Egy demagóg dogmarendszerrel vitatkozok éppen, ami eléggé abszurd. Be is fejezem...

    Ezzel pedig tökéletesen megcáfoltad saját magadat.
    "én is láttam már dagadt kung fust, ott van pl a Samo Hung,"

    Egyébként mindenben igazad van. Neked van igazad, én láthatóan nem értek ehhez, ezért vissza is vonulok ettől a vitától a továbbiakban....

    Köszönöm a beszélgetést. Ha lesz jó témád a jövőben, mindenképpen dobd fel ide!

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Integra

    titán

    válasz Ricardo #3862 üzenetére

    ha netán még valakinek kételye lenne a kunkli meccsel kapcsolatban.. :U

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Ricardo

    félisten

    válasz Integra #3863 üzenetére

    Ettől függetlenül Kunkli jó harcos. Ezt a nagy ovodást meg csak a show miatt nyomta le.

  • Horka1

    tag

    Sapp nem óvodás. Én a leg maximálisabban tisztelem, amiért ilyen türelmet képes mutatni, hogy a kis szaros paprikajancsiknak megalázkodik. Ezt a gyereket is kirakta a ringből, Kunklit is kirakta, és az ilyen kaliberű fickókat szó nélkül kirakja bármikor.

    Sapp kő kemény harcos, és sem Kunkli, sem a hozzá hasonlók nem ellenfelek neki, ezt be kell látni.

    Lehet mondani, hogy megélhetési bunyós, de azt mindannyian látjuk, hogy bitang erős, és egy Kunkli féle figura nem igen tud ártani neki, ha csak nem hagyja magát. Nem véletlenül találták ki a súlycsoportokat.

    Én tisztelem Sapp-et, mondhat rá bárki bármit...

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Ricardo

    félisten

    válasz Horka1 #3865 üzenetére

    "Lehet mondani, hogy megélhetési bunyós, de azt mindannyian látjuk, hogy bitang erős, és egy Kunkli féle figura nem igen tud ártani neki, ha csak nem hagyja magát."

    Tehát elment cirkuszi bohócnak. :U

    Az lehet hogy bármikor kirakja őket a ringből, de az nem szabályos.
    Ha egy taekwondo bajnok kiáll egy box mérkőzésre, ahol megverik, az nem mentség hogy "tuti lerúgta volna"
    Ne menjen olyan szabályrendszerbe harcolni, amiben gyenge.
    lehet hogy ezeket a "paprikajancsikat" kirakja a ringből bármikor, de megütni/ rúgni nem tudja őket. Aztán elfárad, ezek a "paprikajancsik" meg körbeverik, amíg sírva nem fakad.
    Saját elhatározásából alázza magát jó pénzért. Engedtessék meg hogy ez legyen a véleményem.

    Miért nem pankrátornak ment? Ott szintén jó a pénz, cirkusz az egész, és az ereje is megvan hozzá.

    [ Szerkesztve ]

  • Horka1

    tag

    válasz Ricardo #3866 üzenetére

    Nem igaz, hogy nem tudja megütni őket, mert ez a gyerek is kapott olyan ütést, hogy át kellett szaladnia tőle a másik oldalra. Meg tudja ütni az ellenfeleket. Éppen azt néztem, hogy milyen gyors a keze.

    Nézd csak meg elfogulatlanul.

    Nem értek egyet veled.

    Azt alá írom, hogy cirkuszi mutatványos, de, hogy könnyen verhető lenne az nem igaz.

    Én nem gondolkodom szabályrendszerekben. A harc harc. Sapp porrá rombolná az összes Kunkli kaliberű figurát. Nincs mentség...

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Ricardo

    félisten

    válasz Horka1 #3867 üzenetére

    Ennek az embernek akkorát kellene ütnie hogy a bivalynak le kellene feküdni, valahogy ezek a paprikajancsik mégsem borulnak fel :U

    Itt az ellenfél sem kicsi

    [ Szerkesztve ]

  • Hatchet

    csendes tag

    válasz Dashes #3869 üzenetére

    Ezt a felvonást Rampage nyerte:

    [link]

    :C

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • brownus

    veterán

    nézzétek el nekem ezt a kis reklámot, de sztem elfér. én elakarok menni, a hétvégém szabad is. én már tervezem egy ideje, hogy vissza megyek, csak jó lenne találni normál időben reggeli edzéseket...

    Eyal Yanilov a Krav-Maga Global vezető instruktora és a világ legmagasabb szintű Krav-Maga oktatója. Eyal az alapító Imi Sde-Or közvetlen asszisztense volt éveken át, és 2011 őszén a hazai Krav-Maga Global képviselet meghívására nyílt szemináriumokat tart Győrben, Budapesten és Nyíregyházán. szept 30 -okt 2.

  • Integra

    titán

    válasz vikvuk #3872 üzenetére

    bazz de jó hogy szólsz!!! :R
    simán elfelejtettem

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Integra

    titán

    ez k.o. lesz....

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Ilyen egy szánalmas meccset... ez VB címmeccs? nevetséges!

    Egy lomha óriás meg egy félős gyerek "küzdelme".... A jelenlegi nehézsúly semmi.......

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Integra

    titán

    válasz mefistofeles #3875 üzenetére

    mikor egymással szemben álltak, akkor már tudtam, hogy értelmetlen megnézni. azért megnéztem. tényleg vicc, klicskóék ellenfelei mennek össze és össze. elképesztő hogy senki sincsen nehéz súlyban rajtuk kívül... :(

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • válasz Integra #3876 üzenetére

    Az is elképesztő, meg az is, hogy ők ketten uralkodnak. A méreteiken kívül szinte semmi nem predesztinálja erre őket. Fénykorában egy Holmes, Holyfield, Tyson szintű bajnok leiskolázta volna őket. Azt sem értem, hogy ezek az Adamek és Haye félék ezért a teljesítményért miért mennek oda? Egyszerűen látszik rajtuk a félelem, hogy kívánnak így győzni? Ekkora nagy lomha bengákat mi a fenének mindenki fejen akar megfogni (már az alatt a két ütés alatt amit menetenként indítanak)? Amúgy sem a kondijukról híresek, testen szépen meg lehetne puhítani őket ráadásul nem kéne annyira az ütőtávjukba sem bemerészkedni.

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Integra

    titán

    válasz mefistofeles #3877 üzenetére

    pénz, mást nem tudok elképzelni, gondolom kapott így is rendesen pénzt ezért a verésért.. különben mi másért veretnéd péppé magad?

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Hatchet

    csendes tag

    Egy jó magyar vonatkozású MMA hír: "Pumuklit" (Végh Attilát) leszerződtette a Bellator FC hat mérkőzésre! Látványos meccseket és természetesen sok sikert!

    Klicsek testvérek:
    Haye, Adamek NEM nehézsúlyú bunyósok. Jók mind a ketten, de esélyük nem sok van Klicskoékkal szemben. Miért mennek oda?: a cirkálósúly elég üres a nagy neveket tekintve, így az esély cirkálóban a nagyobb pénz szakítására is kisebb, mint a nehézsúlyban.
    A szimplán nagy tornyokat le szokták verni előbb-utóbb. A stílusuk nem éppen a virtuozitáson alapul, ellenben elég hatékonyak. Lehet őket utálni/unni, de több van bennük annál, hogy szimplán nagy darab f@szik, ezt el kell fogadni.

    A kondi és menetenként indított ütések:
    Sztem nem vészes a kondijuk... Vlagyimir azért verte meg Haye-t, mert szimplán több ütést indított, így több is talált be--> egyhangú pontozásos győzelem.
    Nem tudom, hogy ki az, aki a jó öreg Vitalijnál több ütést indít jelenleg a nehézsúlyban menetenként (= jó kondi).

    Belharcban két dolog miatt nem szoktak érvényesülni az ellenfeleik: nem érnek be, mert kapnak egy jab-et, illetve ha sikerül, akkor jön a kapaszkodás. Mind a kettővel igen eredményesen le lehet rabolni az ellenfél kondiját.

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • Integra

    titán

    válasz Hatchet #3879 üzenetére

    ezt csinálta az istentudjamelyikklicskó haye ellen. odaért, jól ledolgozta a földre.. burleszk.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Hatchet

    csendes tag

    válasz Integra #3880 üzenetére

    Ez bevált taktika.
    0:58-nál ez a fej - degeci nagyon:
    [link]

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • válasz Hatchet #3879 üzenetére

    Egyet is értek veled meg nem is.....

    Abban igazad van, hogy Haye és Adamek nem éppen nehézsúlyú alkat, no de nem is fogott senki puskát rájuk, hogy ki kelljen állniuk a két nagy nehézsúlyúval. Az anyagiakat említed de szerintem ha többet is kaptak ezekért a meccsekért, az illúzióromboló teljesítményük miatt saját súlycsoportjukban is esik/esett az ázsiójuk így a pénzük is. Husszú távon (3-4 meccs) biztos jobban jöttek volna ki cirkáló cím/címvédő meccsekkel mint ezzel a bohóckodással.
    A kondit nem lehet rendesen lemérni csak az indított ütésekből ha egyéb mozgás szinte nincs is. Ráadásul ezeken a bohócmeccseken ütést sem nagyon kapnak ami ugye megint csak erősen befolyásolja a kondit. Valszeg nem ütögetnének ennyit ha közben kapnának is keményeket, plusz a védekezésre is jobban kéne figyelniük.
    Nem belharcot említettem hanem testütéseket. Ahhoz nem kell belharcba bonyolódni! Ráadásul "előbb" lehet elérni mint a fejet ezért gyorsabb lehet a visszavonulás is. Kissebb a bekapott kontra vagy megelőző utés kockázata.
    pl. Haye a meccs elején elég gyors volt szerintem simán meg tudta volna kínálni Klicskót testen párszor és fürgén vissza is tudott volna húzódni. Nem azt mondom, hogy ezzel nyert volna de több esélyt adott volna magának egy szisztematikus egy két pontra koncentráló testütéses szisztémával mint a tőle látott nevetséges bakugrásközbentaláneltalálomafejét harcmodorral. Ráadásul az is megjósolhatatlan, hogy mennyire lassította és fárasztotta volna Klicskót a testütés. Hogy a meccsen látottaknál jobban az boritékolható.

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Hatchet

    csendes tag

    válasz mefistofeles #3882 üzenetére

    Puskát senki sem fogott rájuk, máshonnan jöhetett a motiváció:
    A bunyósok nagy átlagban "fogyó termékek", magyarul, még ha nem is látszik, amortizálódnak keményen az évek során. Vannak kivételek, de a többség így jár (Holyfield kb 2 évvel ezelőtti formájával sztem sok huszonéves is elégedett lenne, de Ő egy kivétel).
    3-4 meccs kényelmes tempóban 2-2,5 év is lehet, ez alatt rengeteg sérülés bejöhet (szokott is). A profi sportolók esetén a cél, hogy minél rövidebb idő alatt minél több pénzt keress, mielőtt kidőlsz a sorból.

    Meredek hasonlat lesz, de talán helytálló: Hasonló a szitu "mindenki Dzsudzsákjával" és az Anzsival, vagy hogy a bánatba hívják őket... sokan azt mondják, hogy szakmailag jobban járt volna, ha valamilyen nyugati klubban marad. Jobban fejlődhetne és hosszútávon is kereshetne sok pénzt. Ő most akar sok pénzt keresni és az orosz bajnokság "is erős". Ha jól tudom, nemrég kulcscsonttörést szenvedett. Ebből fel fog gyógyulni szépen és folytathatja a focit. "Betegszabi" alatt is sokkal többet keres, mint máshol ha megszakad edzésről-edzésre. Illetve mi van, ha jövőre úgy lesérül, hogy búcsút mondhat a profi szintnek? It's all about the money...

    Egy Klicsek elleni meccs anyagilag jobban megéri, mint 3-4 másik, akárki számára. Sőt: Haye ha jól tudom a bevételek 50%-át alkudta ki magának a WBA címével (azt most hagyjuk, hogy hogyan szerezte meg Valuev ellen, de kb az volt az egyetlen taktika részéről, amivel nyerhetett).

    Illetve a másik nem elhanyagolható tényező: ki ne akarna nehézsúlyú világbajnok lenni, ki ne akarna legenda lenni? A mondás szerint a bokszban - főleg a nehézsúlyban - benne van a "lucky punch". Ebben azért sokan bíznak.

    Jó taktika, amit mondasz, nekem is eszembe jutott már. Szerintem az elmúlt jó 8 évben pár edzőnek is, akik az ukránok ellen készítették fel a bunyósaikat.
    Nem tűnik lehetetlennek testre be-be szúrogatni, kerülgetve a hosszú csápjaikat, de nem tudja megcsinálni senki jelenleg. És ez nem csak az ellenfelek bénaságát mutatja, már írtam, hogy ez a két csóka nem látványos, de elég hatékonyan használja fel az adottságait.

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • Integra

    titán

    hajnali 3-kor mayweather vs ortiz, sport2

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Integra

    titán

    na aki látta a meccset, az íjra meg a végét... :U
    ilyen szinten ennyire etikátlannak lenni, szomorú ez a sport számára :(
    ortiz is és mayweather is elhúzhat a jó büdös életbe.. gyalázat, főleg amit a meccs után mindketten mondanak a ringben még.

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Hatchet

    csendes tag

    válasz Integra #3885 üzenetére

    Ezért a meccsért kár volt, szvsz sportszerűtlenek voltak mind a ketten. Talán "Pacman" rendet tesz jövőre.

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • Hatchet

    csendes tag

    Ezt most találtam:
    C. Velasquez vs Jr. Dos Santos meccsre a tippek: szívemből szólnak, de az arány azért meglepett. :)
    [link]

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • Integra

    titán

    válasz Hatchet #3886 üzenetére

    az persze...
    az volt, egyértelmű, ráadásul a protect yourself at all times mögé bújt, holott pontosan tudta, hogy amíg joe nem ereszti őket újra össze, addig nincsen bunyó, és joe nem eresztette őket össze, egyértelműen látszik, hogy nem kiáltotta, hogy box és kézmozdulat sem volt.
    én mayweathert ezért leléptettem volna azonnal, függetlenül attól, hogy ortiznál meg kiégett a biztosíték és fejelt. azért megkapta az intést, pontlevonást és sűrű bocsánatkérés közepette higgadt le, látszott rajta, hogy rájött mit csinált.. joe bácsinak nemtom lesz e még ilyen mérkőzése, mert hatalmasat hibázott azzal, hogy ortizt kiszámolta, ahelyett hogy mayweathert leléptette volna.
    az öreg larry jogosan vonta kérdőre mayweathert, hogy wtf volt ez és mivel ő mayweather meg nem egy agytröszt nem tudott a kínos szituval mit kezdeni, igazi egyszerű faék módjára elkezdett ugatni. azt hittem egy pillanatra, hogy leüti larry-t, de ahogy a felvételt néztem ott a ringben mellettük is megfagyott a szar mindenkiben, hogy na akkor itt most nagy lesz a baj.. szerencsére elvonszolták idő előtt a "bajnokot".
    ortiz meg szintén egyszerű mint a fagolyó, ekkorát hazudni, olyan egyértelmű szándékosság volt, hogy öröm volt nézni...
    nem érdemli egyik sem itt a bajnoki övet..
    ha szabályokhoz akarom tartani magam, akkor itt mayweathert le kellett volna léptetni és ortiz nyer és jöhet a visszavágó. ez is vicc lett volna, de tárgyilagosan így kellett volna történnie. ehelyett meg óriási bírói hiba történt és mayweather nyert.
    még jó, hogy lefeküdtem aludni és nem vártam meg ezt a fost.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Hatchet

    csendes tag

    válasz Integra #3888 üzenetére

    Igazad van. Na igen, a harmadik szereplőt nem is említettem, aki bájosan cseveg valakivel éppen, miközben kiütnek valakit mellette a ringben.
    Mondjuk se Oriznak, se Moneynak, se Joe bácsinak nem utalnék fizut. :W
    Érdemes a közönséget hallgatni...

    Én nagyon régóta nem követem élőben a tengeren túli MMA/box mérkőzéseket. Elmegyek inkább barátokkal szombat este, vagy csak szimplán végre megpróbálom kialudni magam... vasárnap délelőtt/kora délután meg ráérek izgulni. :)

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

  • Egyre inkább reménykedek benne, hogy lesz meccs pacmannel és, hogy a kis filippinó lerendezi ezt a manust.....

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Integra

    titán

    válasz Hatchet #3889 üzenetére

    élőben én is egyre kevesebbet, inkább felveszem, vagy khm.. alszom, szóval érted :)
    amit végképp szomorúnak tartok,hogy nem is emlékszem már arra, hogy valóban egy tiszta frankó meccset láttam volna, ami tényleg élvezetes volt és nem volt botrány. egyszerűen minden meccs a végén egy burleszk..

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

  • Matekb

    csendes tag

    sziasztok,

    nincs kedvem orvoshoz menni mindenáron, ha itt is vannak szakértők. tegnapi edzésen box közben kaptam egy elég komoly frontális ütést orra/homlokra. egyből hátrahőköltem, éreztem, hogy kemény ütés volt. elkezdett könnyezni a szemem, voltak bajok. az orrom is vérzett, de nem volt vészes, akkor vérzett nagyon ha fújtam. utána nem fájlaltam, nem volt különösen gond. ma sem fájt egész nap, csak akkor, ha hozzáérek. kívülről eldeformálódás (szerintem) nem látszik. a fájdalom elmúlik, vagy elmenjek dokihoz esetleges orrtöréssel? ebben az esetben mennyi ideig nem edzhetek?

  • G.Ogre

    csendes tag

    válasz Matekb #3892 üzenetére

    Hali!

    Nyilván fájni fog még pár napig. Volt szerencsém olyan felduzzadt szemet látni ütéstől, ami két hétig lappadt :DDD Innen azért elég nehéz megmondani, hogy mi lehet, de ha eltört bent valami, akkor azzal már el kellett volna menni dokihoz, utólag nagyon nehéz korrigálni a hibásan gyógyuló részeket. Egy boxoló ismerősömnek konkrétan véste az orrcsontját a plasztikai sebész, mert egy orrtörés után nem rakatta helyre rövid időn belül. Ha kétségeid vannak, menj el egy orvoshoz, nagy baj nem érhet, legalább mond rá valamit.

  • válasz Integra #3894 üzenetére

    He he a lengyel srác nem csak a gázsit felvenni ment oda :C

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Horka1

    tag

    Néha talán elfér egy kis filozofálgatás is a sok bunyó között...

    Gondolkodtam a harcművészetről...
    Megosztanám veletek a gondolatokat, hátha merít belőle, aki fertőzött a filozófia érájával... Én igen...

    A harcművész

    Nem arról van szó, hogy a másik emberrel viaskodunk. A harcos nem versenyez a partnerével. A harcos az akaratát érvényesíti, nem kompromisszumot köt, hanem alkalmazkodik. Nem erőlteti rá a technikáját, hanem azonnal hajlandó az eredeti tervről lemondani, ha a helyzet változik. A harcművész a lemondás és az elengedés művésze. A harcművész az akarás művésze. Célszerűség művésze. A harcművész nem bigott dogma hívő. Aligha mondhatja magát harcművésznek az az ember, aki megrögzötten ragaszkodik bizonyos metódusokhoz. A harcművész az alkalmazkodás művésze. Alkalmaz-kodás. Tagoljuk a szót. Alkalmaz. Tehát használ és felhasznál, mindent a kitűzött cél érdekében. A harcművész a célkitűzések művésze.

    A harcművész nem azt tekinti mérvadónak, hogy a partnere mit csinál, hanem akaratát érvényesíti. A harcművész célját már jóval a harc előtt kitűzte, ahhoz hű, azt érvényre viszi.

    A harcművész, művészetének filozófiáját az életéből meríti. Ha a filozófia nem az életből meríti bölcsességét, hiteltelen. Egy harcművész az életével mutatja a példát, ahogy a nagy ősök, az Ősi mesterek, mint Jézus, Lao Ce, vagy Buddha. Így válik hitelessé a tanítás. Ha nem éli a tanító amit tanít, hiteltelen. A harcművész nem profán verekedő. Vannak verekedők, aki a küzdelmet részesítik előnyben. Ők még nem művészek, De azokká válnak idővel.

    Amikor leteszik a kardot a lovagok, életük végére szentekké válnak, nagy tapasztalatokat szerezve s örökül hagyva a következő nemzedékre…

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Horka1 #3896 üzenetére

    Ezt a mondatot, most kaptam, és úgy érzem, hogy szervesen kapcsolódik az előbb írtakhoz...

    "Nem az a cél, hogy más útján menj végig, hanem az, hogy találd meg a tiédet."

    Zseniális, az egész életét meghatározhatja az embernek ez a mondat. Én így próbálok élni, és erre tanítom a tanítványaimat is...

    Keresd és találd meg a saját utadat...

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Horka1 #3896 üzenetére

    Egy kicsit szeretném zaklatni a vingcsunosok lelkivilágát újfent :))
    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Matekb

    csendes tag

    sziasztok,

    magyar nyelven nem nagyon találtam dolgokat: kesztyűket hogy tudom ápolni/karban tartani? nagy kesztyűm műbőr, zsákoló bőr. illetve van valami fertőtlenítő szer, amit lehet kapni?

  • Horka1

    tag

    válasz Matekb #3899 üzenetére

    Műbőrt langyos (kéz meleg) szappanos vízzel. Bőrre lehet kapni ápoló szereket, mondjuk valamilyen kellékesnél (cipő és/vagy bőrdíszmű kellék). Bőrt vízzel semmiképpen, mert bekeményedik, merevvé válik az anyag...

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák