Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hatchet

    csendes tag

    Kicsit sok mindenről volt szó, ha kimarad valami, akkor bocsi:

    El kell dönteni, hogy mit akarsz: bunyózni, zent-t találni, önvédelmet tanulni? (Csak mert volt már minden: karate, WT, TKD, Aiki, iaido, Krav...)

    Röviden: Hiába hirdetik sok mindenről, hogy jó mindenre, ez nagyon nem igaz.

    Tradicionális stílusok régebben, egy más korban, más támadási formák, fegyverek ellen lettek kitalálva, jellemzően a világ másik felén. (plz, ne jöjjön senki a barantával...)
    Azóta sok minden változott csak nem biztos, hogy a stílus is.
    (Lehet, hogy válnak ki újabb irányzatok az eredeti stílusból, de igazodj el köztük: Többen hirdetik, hogy ők a méltó örökösei az alapítónak, a többiek meg azt hirdetik, hogy a modern kor körülményeire is f*szán reagál a rendszerük. A jó részük bullshit, csak egy részük nem.) Szóval ezek korlátozottan alkalmasak önvédelemre, vagy akár bunyóra...

    Bemutatók: Na ezeken aztán mindent látni, az a lényeg, hogy sokan beveszik, hogy elreptetsz majd 3-4 embert is... hagyjuk már. A marketinget és a vetítéseket szűrni kell.
    A kocsihúzás herékkel, lándzsatörés torokkal stb., látványos és veszélyes dolgok - de sok hasznuk nincsen. Nem leugatom, azokat akik ezeket meg tudják csinálni mivel, tudom, hogy én nem leszek ezekre képes, az tuti. De ilyen mutatványokat nem fél-egy másodperc alatt rántasz elő a zsebedből. Én úgy vagyok vele, hogy kb. amit ennyi idő alatt tudok csinálni, azt tudom valójában.
    (R Lyons: Nem kókler! DE szvsz, ha szüksége lenne rá, akkor combost és könyököt használna... nem csak kung fu alapokkal rendelkezik).

    Az hogy a kung fu a legjobb, legkeményebb stb. hát nem tudom miből szűrted le. Ha valami meg a legnagyobb múlttal rendelkezik, attól még nem biztos, hogy van jelene, vagy jövője is akár.
    Nézz meg egy sanda meccset... Én szeretem nézni, de nagyon nem hasonlít a kung fu irányzatok egyikére sem, ellenben sok minden másra igen (pont úgy, mint S. Pál úr doktorija...).

    A kötekedést sem érdemes összemosni a "ketrecharcosokkal". (Egyáltalán kik azok a "ketrecharcosok"? ;] ) Sok sztori kering az elmúlt évtizedekből bármelyik küzdősport / harcművészet arcairól, akik mentek át mások edzéseire, akár szórakozóhelyekre, hogy lerendezzenek mindenkit poénból / bemutatni, hogy ők a májerek... (bár ott is elsősorban a box / muay thai / birkózó alapok kerültek elő, nem az a stílus, amit éppen csináltak... :N )

    Bruce Lee: egy olyan emberről van szó, aki nagyon sokat alapozott a fizikai tulajdonságaira és sok energiát fektetett okosan az edzésekbe. felsorolni is hosszú lenne, hogy milyen stílusokat próbált ki, míg a saját útját kiépítette. Az, hogy WT-vel kezdett azt mutatja meg egyedül, hogy fiatal korában hová íratták be. Minden tiszteletem ellenére, A B.L. sztori jó nagy része utólagos legendagyártás.

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

Új hozzászólás Aktív témák