Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slownz

    senior tag

    Én sem akarok beleokoskodni a vitába feltétlenül, de szerintem alapból már a kiinduló gondolat butaság, amiből később levezetitek, hogy mitől jó egy sport.
    Mindig azzal van a vagdalódzás, hogy ez meg az a küzdősport (vagy harcművészet), attól jó, hogy így-úgy meg tudod védeni magad az utcán ha beléd kötnek. Holott alapvetően, ha pl. le akarnak húzni, akkor úgy is minimum 3-4 ember vesz körül téged, illetve azt is bele kell számolni, hogy ők jobban rá vannak készülve a konfliktusra (hiszen ők provokálják ki), szóval hiába vagy tapasztalt "harcos", akkor is valamelyest váratlan a szitu, nem tudsz rákészülni százszázalékosan.
    Namost véleményem szerint (most kövezzetek meg), késő éjszaka, ha körbevesz 3-4 nálam jó 10-15 évvel idősebb (21 éves vagyok) rossz arcú úriember. Én tuti nem kezdenék el pattogni, inkább odaadom a mobilom, vagy a pénzem, minthogy valamelyik előkapja a kését és hasba szúrjon, vagy ha az egyiket le is ütöm, nagy valószínűséggel jól agyonver a többi (leszakad a lépem, eltörik a bordám, belső vérzés stb.), nekem nincs az az érték, ami érne ennyit.
    Persze nem azt mondom, hogy baleknek kell lenni, mert az ilyen embereket már messziről kiszúrják és rendre ezeket találják be. Inkább a küzdősport olyan kissé, mint a póker ilyen szempontból, hogy ha jól megtanulod a technikai részt, akkor nagyobb százalékkal tudsz kikeveredni egy ilyen helyzetből, de sajnos még így komoly veszélye van, annak, hogy megütheted a bokád, ha mondjuk tényegesen alkalmazod a tudásod (Pl. ász párral se biztos, hogy megnyered a kört).
    Az ilyen "kocsmai bunyók" rendre azzal szoktak eldőlni, hogy ki reagál gyorsabban, kinél csattan el az első ütés.
    Amiért én járok küzdősportra, tehát, ami miatt szerintem hasznos, hogy sokkal jobban fel tudod mérni az ilyen szituációban az esélyeket, illetve valamilyen szinten talán magabiztossá tesz (ami viszont nem tudom, hogy ugyancsak mennyire előny egy utcai verekedés során). Ami biztos, hogy, mint sport nagyon imádom, fizikumomat is fejlesztem vele, szóval félreértés ne essék imádok az effajta sportokat, és tisztelek mindenki olyat, aki hosszú ideje űzi ezek bármelyikét, csak szerintem sokan kissé rosszul látják a dolgokat :)

Új hozzászólás Aktív témák