Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    válasz emiki6 #4983 üzenetére

    Ezt az élet minden területére rá lehet húzni, és iagazad van ! Foglalkozni kell, napi szinten a "dolgokkal", ennek lesz eredménye. Sok tényező van az egyenletben, de a szorglamas, becsületes munkát, nem pótolják. Persze ehhez kell ,hogy legyen az emberben elég alázat, alárendelnie magát, legyen önértékelése, szerénysége belátni, amit kell...

    Sokan egébként, pont az önbizalom miatt iratkoznak be, valamilyen kontakt sportra. Nálunk is volt olyan srác, aki alig mert megszólalni, szó szerint...merte felvállalni önmagát... Egészen "megemberesedett". A csoportos mozgások jók, sokat dob az élményen. A közösségnek nagy ereje van. Mondjuk az "erőedzés" is lehet millió típusú, az ember győzze átlátni, mit és miért csinál a felszerelt edzőteremben....vagy fogja magát, aztán kimegy fát vágni, meg sódert lapátolni és talicskázni. ( ebben is van sok sok tapasztalatom, melóban is, meg az erőnléti dolgokban, is...) de ezzel is vigyázni kell, az sem jó, ha az ember elhiszi, hogy "erős", és átesik a ló másik oldalára. :)
    Az az igazi, ha komplex az egyén. Erő, gyorsaság, állóképesség, mozgáskultúra koordináció, mobilitás...tehát agilis, frankón. Minden mindennel összefügg. Ezt szeretem. Ez az egészben a nagyszerű.
    Persze nagyon nehéz, a teljes egészet egy életen át, csiszolni, és akkor ezek csak a fizikális paraméterek. A mentális és a pszichés "dolgokról", nem is szóltunk semmit.

    Erről az sstyle ról még nem hallottam, pedig láttam már "ezt azt." Bár az utcával úgy vagyok....szóval van pár birkózó ismerős(is), tanultam is tőlük, stb....ők is kipróbáltak már több dolgot stb...Azért, a frankó bunyósok, meg úgy általában...legyen akármilyen harcász, akinek van némi önkritikája, nem szeretne az utcán egy birkózóval összeakadni. Közelharcban, test a test ellen, az nem egy jó dolog. A zesetek többségében, a dulakodás pedig földön ér véget, vagy valami fetrengéses lökdöséses összekapaszkodós dolog lesz belőle, ha ész nélkül memgy bele a szituációba az ember. Én ezért is szeretem pl. a JuJitsut. Itt van minden, mint a moziban...de a legjobb, ha elszalad az ember ! Amennyiben megteheti, el kell kerülni a konfliktust és a kontaktot, az már nem jó buli. Be kell áldozni az önbecsülést, akár...a hiúságot, önhittséget. Természetesen, ha másokról van szó, és elkerülhetetlen, akkor viszont bele kell állni. De a tudás, az felelősség.

    A Thaibox akadémia is jó dolog, hozzájuk "ugrottunk" be edzőtáborba,nyáron. 12x3perc menetek, sparring( természetesen nem öldmegarohadékot alapon....hanem ésszel, ott is voltak akik válogatottba mentek, nemzetközi versenyre. De ennek ellenére, az "egyik" srácnak, akkor "tették" vissza az orrát..ez is benne van )
    Az a jó ezekben az " összejövetelekben", hogy az ember, rengeteg stílussal/irányzattal találkozik. Mindenféle "játékossal". Lehet tanulni, tapasztalatot szerezni, új kapcsolatokat építeni ! Ez fontos.
    De, összességében, arra kell vigyázni, hogy az ember ne korlátozza önmagát ! Ne csak egy irányba akarjon fejlődni, látni. Teljes egészében 360 fokban, mint a harcászatban. Nem csak előre vagy hátra létezik.
    Ugyan így, nem kell beragadni egy egy technikánál, miért is ne lehetne mindent elsajátítani, még ha nem is sikerül, lehet rá törekedni. :)

    Nem az a lényeg, hogy megöljem a másikat, persze amikor tétje van a dolognak, az megint más éelthelyzet, szituáció.
    De amit látsz,és hallasz, tanulsz és átélsz, megismersz...akár másik sporttársat, és általa új lehetőségeket a való világban. Ezek felbecsülhetetlen értékek.

    A KSI is jó hely, onnan is jött át egyik edzésre egy boxoló. Mesterem is rengeteget járt oda, Judozni, nagymesterrel.

    BOCS ! elkalandoztam, csak eszembe jutnak dolgok, aztán már nem is tudom, mit akartam.....
    De az a mondatod, az megtetszett! Amit ki is emeltem. :R

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák