Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz AMDFan #28655 üzenetére

    Teljesen egyetértek mindennel. Amúgy szerintem sok régi klasszikus audiofüli motoros kopik ki lassan, ahogy múlnak az évek. Akik arra esküsznek, hogy az LP audiofilebb, mint egy PCM 16bit 44.1 kHz, vagy egy Ongaku csöves a szélessávú hangszóróval úristen, de zenei és egy vagyont is megér, szerintem most nagyon furán érezhetik magukat akkor, amikor a zenében vannak 30Hz alá is menő elemek, amiket illene tisztességesen megszólaltatni, vagy amikor a többmilliós szett egy halál rém egyszerű (amúgy szerintem kivételesen szép) Madonna - Substitute for love-ot nem képes lejátszani megfelelően. Mert kiderült, hogy míg régen VAGY minőség, VAGY hangerőre lehetett hangfalat gyártani, de mindkettőre szinte soha, ma ez lehetséges és nem a fizikát fedeztük fel újra, hanem újabb anyagok, 1-2 újabbnak számító innováció került be, gondolok itt az AMT magasakra, vagy a Bruno Putzey féle D osztályokra, elképesztőt javult az elmúlt 20 évben a D osztályú erősítő is mint olyan, mérés, műszerek, digitalizáció, totál digitál lánc 24/96-ban + digi mastering, normális forrás (igaz, kevésbé normális zenével még sajnos), satöbbi. Gyakorlatilag mára oda jutottunk, hogy képesek vagyunk a fülünk képességeit meghaladó reprodukcióra, ahogy képben is 2 méterről nézve egy közepesen-nagy 4K tv-t, már a nüansznyi részletek nem jönnek át, csak annyi, hogy húúúdeéles-aztakurva és ma már kevésbé megy kábelekről a diskurzus, hiszen kedvező árúak is megugranak nagyon jó szinteket, ehhez hozzá jön a szokásos audiofüli-vudu effekt és vannak olyan anomáliák is, amikor egy 600 dolláros rendszer lazán lepipál egy több ezer dollárost (sajnos, nem jellemző, de vannak nagyon túlárazott, túlmisztifikált, nagyon vacak motyók is arany árban)..

    Sűrű az erdő, nagyon, sűrűbb, mint valaha. Szerintem is magunknak kell tanulni, ez a legtöbb, mi tehető. Van, aki úgy tanul, hogy pár milkót forgat ilyen csilivili cuccokban: vesz, hallgat, megszok, X hónap múlva elad, jön a következő, stb stb stb. és keresi a szent grált. Az építők dettó, csak ők szeretnek legózni, én is ide tartozok, utálok készterméket venni, mert élvezet építeni, az egyetlen motyó, amit nem építek, legalábbis nagyon valószínű, hogy nem, az a DAC lesz, mert az mégiscsak elég keményen integrált megoldás. De a többit ? Simán. Egy Media Markt-ban kapható 150-200e Ft-os hangfalpár szintű hangzást bármikor össze lehet ütni alap odafigyeléssel, jobban belemenve pedig audfiofil (bármit is jelentsen ez) rendszer készíthető.

    Egy biztos: lépten nyomon el akarnak téríteni és van, amikor nagyon jó, hogy Nálad tapasztaltabbra hallgatsz, másnap pedig jön egy másik nagyon sokat tapasztalt ember és homlokegyenest mást mond. Itt (sajnos) több igazság van, ebben a világban. Talán a fülünk az oka, ki tudja. :)

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák