Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiss66

    senior tag

    válasz xxlongikaxx #28697 üzenetére

    "Ugyanez volt a Valdusaiddal is, rakoltottel felesleges egy csomot. "

    Szerintem meg nem volt felesleges, nekem nagyon tetszik a mostani hangja és sokkal jobban, mint reflex korában, akkor mér lett volna felesleges. pl nagyon jó zenére is/előtte nem volt igazán nagy szám/ pl hallgatom a Noel című film menüzenéjét/az kb egy fél perces zene/ és olyan szépen szól, hogy nem váltottam át a filmre, csak hagytam, hogy újra kezdődjön a dallam. És elemeztem. Vagy 10-szer hallgattam meg így. Nem is tudom, hogy pontosan hogy lehetne megfogalmazni a hangzást. Talán a hárfa hangjához volt a legközelebb/ott egy nagyon csillapított hangzás van a nagy test, a nagy tömeg miatt/, tehát jól hallható volt, hogy nem adódik hozzá a csak 16 milis forgácslap zöreje/mint reflexesen/, hanem szinte teljesen csillapított, a szintét azért írom, mert tökéletesen csillapított hangfal nem létezik :)/.

    "Es ennek megis mi ertelme van? Pont az a lenyege az egesz hazimozinak hogy te legyel a kozeppontban mint nezo."
    Na jó, ezen még dolgozok. :) pl arra gondoltam, hogy a sub-ot függőlegesbe kéne állítani

    , hogy felül legyen a szubcső. Csak így lehet romlik a hangkép. Így pont középre lehetne hozni a polcot a centerrel. A két frontot kicsit előrébb, hogy az egyenes vonalból kis félkör alakuljon ki, hogy a hallgatási pozícióból majdnem megegyező legyen a táv a centerhez és a frontokhoz. A háttereket lejjebb lehetne hozni, hogy az alja kb 1 m magasan legyen és beljebb fordítani a szöget a majdnem hallgatási pozíció felé/azelé/. Így már gondolom jobban hangzik. :)

    "Masik a basszus csapda, megis milyen csapdat akarsz epiteni, milyen frekvencian emel ki? Hova kellene elhelyezned hogy csokkentsd a kiemelest? Fogalmad sics a szobad akusztikajarol mert azt ki kellene merni."

    Ezzel teljesen egyet értek. De mivel nincs aki kimérje, így fülre próbálok valamit hallgatózni. Ez gondolom egy jó kis bonyolult mission impassible feladat :D, na der próbálom megoldani. :D

    "Az hogy "hallod te azt igy is" azt megis milyen hogyan kellene el kepzelni?"

    Ezjó :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák