Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #32263 üzenetére

    Nincs szükség olyan sokra. :) F3 és F5-öt általában bőven elegendő, valószínűleg egy ponton. Impedanciamenetből látszik. Amit figyelembe kell venni, hogy a fékezőlemez egy újabb visszaverődést okoz, elképzelhető, hogy ezt is kezelni kell.

    Nem szűkül le. Az elválasztó lap után a jelölt keresztmetszetet látja a hullámfront.

    A méréseken ez is látszik, hogy van-e részleges visszaverődés a fordulónál, és mekkora. Nem mondom, hogy ez az ideális, amit rajzoltam, de jobb, mint a rádiuszos verziók, vagy a középvonalban számolt tervek. Próbadobozban meg lehet találni a legjobb változatot.

    Ugyanaz a hossz kell, ha a cső pozíciója is ugyanaz, mint a téglalap alapú nyílásé. Egyébként mindig impedanciaméréssel kell ellenőrizni a hangolási frekvenciát, mert a dobozon belüli elhelyezkedés, tud módosítani a hangoláson. Amit a program számol, az akkor érvényes, ha minden irányban tartod a csőtől a torkolati tényezővel egyező távolságot. Ott csillapítóanyag sem lehet(ne), ha nem akarod, hogy hatása legyen a csőre.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák