Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #32283 üzenetére

    Ezért csináltam én olyan hangszórót, ami zártban és b-reflexben is megfelelően működik. :) [26R672] Ehhez hasonló T-S mellett jó lehet kb. Szerintem valami ilyet keress.
    Illetve el kell dönteni, hogy mit szeretnél. A Daytonok autós mély stílusúak, azok nem annyira kifinomult hangszórók, alacsony érzékenységgel, nagy kitérésekhez nagy bemenőteljesítményhez készültek. Egy normálisabb mélyközép hangszórónak nagyobb eséllyel vannak jobb mozgórészei, membránja, alkatrészei, de a terhelhetősége kisebb.
    Szerintem van még a nagyobb SS mélyek között is valami ami jó zárthoz, van ilyen emlékem.

    Jól kell hangolni, és elfogadható helyiségben hallgatni. :) Akkor nem fog buffogni.

    "És... alig van mély."
    Akkor valamit rosszul csináltál. :) Ellenőrizd. Ezzel a csővel, talán még kicsit 40Hz-től alacsonyabbra is hangol, de 45Hz körül még akkor is szólnia kell.

    Ha arányaiban kevés a mélytartomány, azt a hangváltóban kell kezelni.
    Nem értem egészen, hogy mi a problémád. Esetleg lehet, hogy a helyiség okozza, mert hallgatási pozícióban épp egy állóhullám nyomásminimum pontjában vagy.

    Esetleg meg lehet próbálni kicsit magasabb hangolási frekvenciával is.

    Bár akkor sem értem, hogy most buffog, vagy nincs mély.

    "Biztos vannak interferencia problémák, de mivel csak tengely irányból mértem ez igazából nem jött ki."
    Akkor rosszul mértél. Tengelyirány a magashangszóróval szemben érvényes, itt több, jól észrevehető kioltást is kell mérned középtartományban.

    Ezt a belinkelt mérést hagyjuk inkább, irányadónak jó, de ellenőrizni kellene, a te dobozodban, a te hangszóróiddal, abban a helyiségben, ahol szól.

    A magashangszórót is be kell süllyeszteni, a hiánya problémákat okoz 4-6kHz körül.

    A tompa hangzás, nem tudom, mit jelent nálad, társítani sem tudom semmilyen egzakt paraméterhez, homályosak a körülmények, mérések, adatok, rendszerben kellene haladni, nem össze-vissza.

    A négy hangszóró érzékenysége 92dB@1W, ebből BS komp. után marad 89dB körül, ehhez még lehet illeszteni a DX25-ös magasat.

    Nincs ideális előlap-szélesség. A hangszórók előlapi elrendezése, pozíciója többet számít. Középvonalban nem jó, az biztos.

    Ha a hangszórók egyformák, működhetnek közös légtérben. De a kamrákra bontás merevítés helyett is jó, meg akkor nem fog mélytartományba behallatszó félhullámú rezonancia kialakulni a doboz teteje és alja között. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák