Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz denesdr #35979 üzenetére

    Inkább más a kettő. :) Nem mondanám jobbnak egyiket sem. Vannak szempontok amikben a lemez lehet jobb, vannak, amikben az öntött lehet az, de ez már csak szőrszálhasogatás, nem ettől lesz jó vagy rossz a hangszóró, és főleg nem jó mélyközép ettől (a kosártól) lesz. Ez 100%-ig biztos. :)

    A lengő-rezonáns rendszer működése/tulajdonságai és a T-S arány a meghatározók, ezek ronthatják el egy adott hangszóró képességeit (főleg mélyközépként).

    Amiket írsz, hát, azok főleg csak illúziók, ránézésre. Az, hogy lágymágneses anyag az MH acél, hát istenem , ugyanazon a felületen fekszik fel, mint a fedőlap, szóval semmilyen hatása nincs kb. a B*l szorzatra (esetleg emelheti azt bizonyos geometriánál), a THD-re meg főleg nem.

    A visszaverődési felület nem értelmezhető fogalom. A kosár ablakméretei teljesen random visszaverődéseket okoznak, nem ezeken keresztül hatnak a középtartományra. A membránon általában nem jön át, ha mégis történik itt ilyesmi. :)

    Az öntött kosár nem stabilabb. :) A nyomásos öntés korában, a vékony törékeny AlMg ugyanúgy sérülékeny, csak dinamikus terhelésekre érzékeny. De azokra mondjuk összetörik. :)

    Egyébként meg ugyanolyan eséllyel berezeg mindkettő, legfeljebb más frekvencián, egyik ide, másik oda. De ez a része szintén kb. lényegtelen. Tényleg butaság egy hangszórókosár alapanyagából, önmagában bármilyen következtetést levonni.

    #35980python1
    Mélyközép hangszóróról írtál, nem szubról. :) [link]
    Én pedig szóltam hogy a felvetés, hibás, hiába figyelsz az alukosárra és a mágnes méretére egy mélyközépnél, többnyire semmilyen lényeges következtetést nem tudsz levonni belőle.

    Hát, ha egy hangszóró hibás, arról biztosan nem a mélyhúzott acél tehet. :D

    Ezek ilyen beidegződések, hogy az önvény a jó. :D Azért mert a 15 kilós JBL mágneskörét könnyebb 5-8mm vastag öntött alumíniummal megtartani, mint 3-4mm-es acéllemezből kihúzni :DDD az nem azt jelenti, hogy neked is minden esetben jobb lesz az öntött kosaras hangszóró egy adott feladatra. Tossz a következtetés, egyszerűen nem ez a fontos paramétere.
    Az ipar mindig azt a megoldást választja, ami számára hatékonyabb. :)

    #35981denesdr
    Nincs ilyen összefüggés. :)

    #35982python1
    A mágnes mérete semmit nem számít, PA hangszórónál sem, főleg a számodra látható külső mérete. :) Egyrészt bármilyen anyagból lehet az a mágnes, másrészt, a belső átmérője is lehet akármekkora. :) Ez legfeljebb optikai tuning. Nem paraméter. Kár ezeket nézni.
    Ami számít, és a mágneskörből (nem csak a mágnesből önmagában) következik az a T-S, kis és nagyjelű paraméterek.

    Amiről írsz, az üzletpolitika, nem műszaki tartalom. :) Minden gyártó egy üzleti vállalkozás, és igyekszik lefedni az összes létező piaci szegmest, amit tud. :) Ezért árazzák be a termékeiket, ezért tartanak programban különböző ár/vizuális kategóriákat, így, könnyebben eladhatók a termékek, és a felhasználók is könnyebben beárazzák azt, amit vesznek, vehetnek. Ez inkább a piac működése, olcsó mosópor-drága mosópor. Kb. ennyi.

    #35983ozzy711
    A hír igaz. Nem a kosarat hallgatod egy dobozba épített hangszórónál. Akár Videoton, akár nem. :DDD De így a történelem során, biztos volt vagy 500 000 hsztípus, mélyhúzott acéllemezzel. :D Jók is, rosszak is.

    Videoton hangszórókat, semmilyen kosárral nem készítenek már vagy 30 éve. :)

    #35986python1
    A felhasználók igénylik a gyártók hazugságait, főleg HiFi körökben. Sőt még meg is tanulják azokat. :) És büszkék az ideológiai képzettségre. A gyártók azt csinálják, amit a piac elvár tőlük. Hiszen eladni akarnak. :) Ha a felhasználók mind értenének az elektroakusztikához, és otthon megmérnék az összes hangszórót/hangsugárzót, akkor nem színes-szagos marketigtanuálmányokat adnának a hangszórók mellé, meg sorozat-fantázianeveket :DDD hanem mondjuk ingyen mérőmikrofont. :DDDD

    #35985denesdr
    Ahogy nem kellett a Vifánál, Peerlessnél, SEAS-nál, a német ipar legjobb hangszóróinál, stb. :) Ez azért nem akkora találmány.

    #35984python1
    Ez nem túl felnőttes hozzáállás. :) Ha egy hangszóró nem jó, az biztosan nem a műanyaghab membránszél vagy az öntött / nem öntött kosár miatt van. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák