Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz killbull #36106 üzenetére

    A subvoice cikknek semmi köze a HG2,5-hez. :)

    A HA20/12K rosszabb hangszróró, mint a HA20-484 vagy -569. Nincs összefüggés a hab- vagy gumiszél és a hangszóró jó/rossz tulajdonságai között.

    :)

    #36107killbull
    Ezek a mérések nem a te hangszóróidról készültek, itt, most nem használhatók. A számításod nem jó, szűrők működését nem így kell modellezni. Olvass Subvioce-nál, ott le van írva hogyan kell csinálni. :)

    #36108killbull
    Én jól ismertem Subvioce-ot régen, dolgoztunk közös projekten párszor. :) Én ellenőriztem a blogját is az elején szakmai szempontból. :)
    Ez a cikk nem a te hangszóróidról szól. :) És nem releváns a tartalma most.

    #36109killbull
    A hangtechnikus tanítását nem lehet érteni. Az a jó, ha teljes hallható tartományban egyenletes a hangnyomás-frekvencia válasz. Ne hallgass ilyen tanításokra. :)

    És még egyszer. A te hangszóróidról nincs semmilyen mérés, amiből ki lehetne indulni, ennyi infó alapján nem lehet hangváltót "tervezni" :)

    #36110killbull
    Már régen is sokan félreértettek dolgokat. :)

    Az idézett részben senki nem ír hab- vagy gumiszélről ezt csak te tetted hozzá. :)

    A H2000 hangszóróknak nem a hab membránszél az elsődleges problémájuk. :D Gumival sem lenne jobb, egy fokkal sem. :D
    De van aki ez alapján választ hangszórót/hangsugárzót. :) Hát lelke rajta. Mindenesetre, ez nem egy ésszerű hozzáállás. Nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. :) És hozzáértés hiányában azt gondolod, hogy a gumi jó, a hab rossz :D De ez borzasztóan egyszerű gondolkodásmód, és nem is igaz. :)

    Korábban arra hoztál példát, hogy a gumiszélű SAL helyettesítő hangszóró nem jó, meg sem közelíti a régi VT hangját. :) Akkor most melyik lenne a "jó" vélemény? :)

    Az a helyzet, szerintem, hogy olyan dolgokba próbálsz beleszólni, amire semmiféle ráhatásod nincs, ez egy magánvállalkozás működése, amin egyikünk sem tud változtatni. Mindenesetre, ahogy látom, már 28 éve működnek valahogy, valószínűleg megvannak a fórumozók tanácsai nélkül is. :) Gondolom.

    Értem én, hogy van egy szubjektÍv véleményed, ez fontos dolog, de nagyon elfogult, és műszaki szempontból nem megalapozott. Így én nem is tudok kezdeni vele semmit. :) Az meg teljesen fölösleges, hogy ismételgessem, a korábbi válaszaimat. Elvesztegetett idő. Mindkettőnknek. Amíg nem tanulsz és fejlődsz a témában, addig nem tudunk előrejutni igazából. :)

    #36111killbull
    xD mikor volt már ez, 13 éve. :D Sehol nem írja senki, hogy nekem bármi közöm lenne a Hangszóró 2000 Kft. gyártásához. És tényleg nincs, meg akkor sem volt. :) Én lennék a legboldogabb, ha lenne. :)
    Szerintem értelmetlen ilyen dolgokat keresgélned. :) Sokkal hasznosabb lenne elektroakusztikai témában tanulnod. Ha már ilyen fórumba szeretsz írni. :) De végülis te döntöd el, hogy mit szeretnél csinálni.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák