Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz bkercso #36127 üzenetére

    Értem, de rossz következtetést vonsz le egy hiányos tapasztalatból. Sokkal nagyobb eltéréseket mutat a C+R modellből számolt ESR érték még hangfrekvenciás sávon belül is, ha nem csak egy f értéket nézel meg. :) Ezt meg én láttam minden egyes elkó mérésén.

    Rendben van, tudjuk mit csinál, egy soros ellenállás, de önmagában lényegtelen, szűrő tervezésénél mindig a teljes képet kell nézni, és pontosan mérni, ez lenne a 100%, amit te írsz, az a 0, vagy inkább a -20, a nemtörődömség miatt. :) Az én szubjektív százalékaim szerint legalábbis. :)

    #36128denesdr
    Ebben mi a meglepő, pár hsszel ezelőtt írtam, hogy a technológia korlátai miatt, egy bizonyos hangszóró össztömeg fölött sokkal könnyebb és olcsóbb a célnak megfelelő öntött kosarat létrehozni, mint mélyhúzottat.

    De ettől még nem szól jobban egy hangszóró sem, tehát a többi része nem igaz. A nagyobb és nehezebb mágnes egyet jelent, nagyobb tömeget. :) Jó esetben nagyobb légrés energiatartalmat (de ez sem biztos).

    #36129ozzy711
    "Erről beszélek ezekből a következtetésekből kb. semmilyen mértékben nem lehet következtetni a hangszórók hangminőségre, mindössze rosszindulatú csúsztatások, a potenciális vásárlók elriasztására, hogy még véletlenül se próbálják ki, nehogy csalódjanak."
    Igen. :) Ez egyáltalán nem igaz, minden általam leírt következtetést le lehet vonni az elérhető adatokból. :) Legalábbis a műszaki paraméterekre vonatkozóan. :) A hangminőség nem paraméter, azzal kapcsolatban én nem írtam semmit, azt általában meghagyom a HiFi-zőknek.
    Kedves vagy, hogy ekkora hatást tulajdonítasz nekem. :DD De szerintem semmiféle befolyásom nincs egyetlen hangszórógyártó eladásaira sem. :DD Nem is szeretném feltétlenül, ha lenne, nem én vagyok a tulajdonosuk. Én úgy gondolom, hogy tévedsz ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, ráadásul senkinek sem akarok rosszat. :) Igyekszem objektív válaszokat adni, és ez többnyire sikerül is.

    "Ez is csúsztatás, vannak jól és rosszul sikerült hangszórók, hangdobozok, de ez általánosságban hazugság! Én is mértem, szereltem és hallgattam már párat ( használok is kb. 20 éve ) és egyáltalán nem ez a véleményem, na akkor most mi van?"
    A vélemények megférnek egymás mellett. Engem nem bánt, ha te másképp gondolod. :) Szerintem szabad.
    De tényleg gyakori náluk a hangváltó nem elég körültekintő tervezése, és nem csak impedanciaviszonyokra nem figyelnek. Bár az a gyártó, amelyik kiad, csak egy, ennyire nem szabványon belüli terméket, az szerintem eleve nem vehető túlzottan komolyan. A magashangszóró ötletük tényleg butaság, ezerféle jobb megoldás van ettől ma már, de ragaszkodnak hozzá. Ez meg üzlet, mivel a védjegyükké vált, így tudják eladni a termékeket. Szerintem egyszerű képlet. De ettől még te azt gondolsz, amit szeretnél. :D Meg én is.

    "Most is csúsztatsz, pont te írtad, a Bliesmánál, hogy a BC vagy Bg 25-ös sokkal jobb, linkeljem vagy visszaolvasol?"
    Én nem csúsztatok, nincs rá semmi szükségem. Egyszer sem írtam, hogy a BC25-ös sokkal jobb, linkeld nyugodtan, ha megtalálod, nem volt ilyen. Azt írtam, hogy konkrét paraméterekben milyen, sokkal kisebb a lin torzítása, a THD szint hasonló, és sokkal nagyobb az elektromos terhelhetősége. Ez meg igaz. :) Hogy ebben a két paraméterben szerintem jobb, abban teljesen biztos vagyok, de ez ránézésre is megállapítható. Ettől többet én nem írtam. Nem is akartam. Árához képest, ez a BlieSMA szerintem nem jól sikerült tervezés. Ezt írtam még.

    "A Vifa-Perlees összefüggés itt kb. lényegtelen."
    Az sosem lényegtelen. :D Legalábbis történeti hűség szempontjából semmiképp. De a gyárak eladásainak vételének van hatása a hangszórók hangjára is. :D Sajnos.

    "Ezzel egyetértek, te pont ennek fekszel keresztbe rendszeresen a totál felesleges irreleváns mindenek felett álló tudálékosságoddal."
    Szerintem pont ezt segítem, pontos, fontos és megbízható információkkal. És a meghallgatásokban, gyártókban, marketingszövegekben, HiFi ideológiákban, árcímkékben hívő, áltudományos hitvilág az, ami hátráltatja, és akadályozza a normális DiY tevékenységet, legalábbis hangsugárzóépítésben.

    "Az Audio Note vonal pont nem az én világom, kivételek mindig vannak."
    Lehet, hogy azért van ez, mert ők is habszélű és adott esetben mélyhúzott kosarú hangszórókat használnak tradicionálisan, és nem hajlandók módosítani az elképzelésüket (mert ők meg így tudnak többet eladni, ha ragaszkodnak ezekhez a "védjegyekhez")? :DDD Vagy náluk már más oka van, hogy nem kedveled, mert ha nem szólok, lehet, hogy ez a része fel sem tűnik neked..

    "Nyilván ez sem igaz általánosságban, ( lehetnek irreálisan drága, rossz minőségű termékek, de nem ez a jellemző )"
    Szerintem nagyon is jellemző, rengeteg drága és rossz hangszóró van a piacon. :) Általában a HighEnd-nek nevezett vonal tartalmazza ezeknek a nagy részét. :) Tulajdonképpen majdnem az összes elektromosan egyutas szélessávú hangszóró ilyen, de sok a nehezen használható értelmetlen tervezés SEAS-Tymphany vonalon is. Nincs összefüggés, véletlenszerű esélye van, hogy a drágább hangszóró jobb is lesz.
    Mondjuk talán a professzionális vonal kivétel, ott tényleg van valami hatása ha több pénzt kérnek egy termékért, stúdiótechnikában, hangosításban valamit adni kell az elkért árért. :)

    "Szóval most sem lettünk előrébb, sebaj, majd legközelebb."
    Szerintem ez nem is szerepelt a céljaid között. Ha jól értem. :) De talán legközelebb tényleg fog. :) Majd kiderül.

    #36131ozzy711
    :) Tényleg nem mindegy, hogy mit hogyan mérsz meg.

    #36136Venyera7
    Szerintem kaptál infót, pont én szóltam neked, hogy a faragasztó nem lesz jó, ha nem teszem, nem biztos, hogy észrevetted volna első körben. Azt is írtam, hogy ettől többet nem tudok segíteni, mert én ipari mennyiségekkel dolgozom, azt eladni sem biztos, hogy fogják neked, vagy ha igen, fölösleges, mert sosem használod el, másrészt nincs meg a szükséges technológiád hozzá, így nem fog jól működni az az anyag.
    Mert azt is írtam, hogy ez egy szakmai tevékenység, meghatározott technológiákkal dolgozunk, nem kézzel illesztjük a lágyrészeket, és ahhoz, hogy jól működjön a módszer, be kell tartani az adott techn. szabályait. :)
    Pattexet nem írtam, Palmatexet igen, az egyszerű hangszórójavítók azt használják. Marha nagy ügyesség és gyakorlat kell hozzá, és akkor sem biztos, hogy szép/jó lesz.
    Talán a T7000 B7000 kínai ragasztók jobbak, amit szintén írtam neked. [link]

    Arra a tipikus magyar mentalitásra gondolsz, hogy segítséget kapsz, aztán leszólod? :) Szerintem ez nem származásfüggő, bárhol előfordulhat, én nem hiszem, hogy magyaros elem lenne. :) Én sem szoktam ilyet csinálni. :D

    #36137Donki Hóte
    A faragasztó nem hangszóróhóz való, az nem jó ide, ez urban legend. :) A dobozhoz igen.

    #36138bkercso
    Igen, nagyon hiányzik ez a kedves hangú mesterezés, ügyes vagy, ráadásul nincs igazad, 20-25 kilóról volt szó (ilyen adagokban vehető általában), és nem 20 évről, de néha teljesen mindegy, hogy osztogatnak vagy fosztoganak. :)
    Szerintem ezek a linkek pont nem segítenek, ennyi erővel az összes létező lehetőséget végig lehet próbálni. Kivétel PVA faragasztó, mert azt már írtam, hogy nem jó. :)

    De akkor már szólok, hogy nem jó a kétkomp epoxi sem, a cianoakrilát alapú ragasztók, és a legtöbb diszperziós sem.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák