Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Gino20 #36527 üzenetére

    Nem biztos, hogy ez egy annyira jó hangszóró (biztos, hogy nem az), amennyire drága. A doboz előlapját is lehet dönteni, az biztos, hogy jobban szól, mint ez a lyukban forgó megoldás. :)
    Ha kényelmi szempontok miatt mégis ezt választanád, akkor kb. 16-22 literes b-reflex dobozban működik elfogadhatóan, a zárt doboz 10-15 literes lehet nagyjából. A PDF-es mérésen az van vszeg, de nem tudni milyen szögből mérve.
    Normális T-S paraméterek sincsenek megadva hozzá, szóval azt neked kell megmérni, utána lehet a doboz pontosabb térfogatát hangolását kiszámolni-modellezni.
    A 80Hz-es váltási frekvencia nem biztos, hogy jó ötlet, zárt dobozzal nagyon nem jó, b-reflexszel is határeset lehet.

    Szigetelni a doboz éleit és a hangszóró kivágását kell, csillapítani meg a belső térfogatot, feltöltve lazán 30-50%-ban szálas rezsztív csillapítóanyaggal. Nem a dobozfalakra rögzített verzió a leghatékonyabb megoldás.

    El kellene olvasnod és megérteni az itt található elméleti írásokat: [link] Mert fórumban mindent nem lehet leírni, ami érint téged ebből a témából.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák