Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz hódmaci #73489 üzenetére

    Igen de ez annyira kis terheléssel indul és teljesen állandó munkapontban dolgozik hogyha egyáltalán képes bármilyen kicsike indítókondenzátorral megindulni, akkor le nem fog állni soha a terheléstől. Úgymond "belepörög" a folyamatosan és igen lassan növekvő munkapontjába és onnan nem esik ki mivel nincsenek terhelés csúcsok.
    Ugyanez a centrifugálszivattyú.
    Szinte nulla ellenállással indul mert a járókerék alig forgatja a vizet. A fordulattal egyenes arányban nő a terhelés de ugyanilyen arányban kerül közelebb a motor a maximális nyomatékához ahogy csökken a szlip, azaz ha képes volt megindulni akkor már simán felfut.
    1000-1500wattos hidroforokon 25-30uF kondik vannak, pedig az ökölszabály szerint minimum 50-75uF kéne. Oka, lásd feljebb.

    Ezt a munkapontot hasonlítsd össze pl. egy körfűrészgép változó munkapontjával, ahol akár ki is eshet, a szlip akár 50-100% is lehet. Itt kell nagyon a kondi hogy innen visszahozza és +nyomatékot adjon.
    Vagy kompresszor, 2/3 terheléssel kell indulnia. Itt gyakran nem is kerülhető meg az üzemin kívül a terhelés függvényében automatikusan bekapcsolódó indító kondenzátor.

    Nem csúszógyűrűs motorhoz van, a porszívókba univerzális, kefés motorok vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák