Hirdetés

  • Q, mint Quiet: új változat született a Chieftec Apexből

    ph A E-ATX lapokat is fogadni képes torony új verziója zajcsillapító paneleket és teli előlapot kapott a némaság érdekében.

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    Hello. Egy 47 Ohm 5W-os ellenállást [link] bekötöttem 12VDC-re, mint tápegység műterhelés, és fél órán belül egy 3-4 mm-es részen elkezdett leégni róla a festék, ott már fekete, és szaga is volt, pedig csak 23 fok van a szobában. Ez hogyan lehetséges? Csak 12V/47 Ohm=0,25 A áram megy át rajta, ami 12V-tal csak 3W. Miért nem bírja a 3W-os terhelést az 5W-os ellenállás? Hogyan kell értelmezni a 300ppm/°C részt? [link] Mennyire melegedett fel? Mennyit bír el?

    Még jó hogy 5 db-ot vettem, a másik 4-et bekötöttem 2-2-t sorbakötve. Így 2 ellenállásra 12V/94 Ohm=0,12A, ez folyik át mind2 ellenálláson. 1 ellenállásra 6V/47 Ohm=0,12A=0,76W, a 3W-nak csak a negyede, így sokkal hidegebbek, nem ég a festék. Így megvan ugyanaz az össz. 0,25A terhelés, csak 4 ellenálláson oszlik el a hő.
    Vagy ilyen kerámiát [link] kellett volna vennem? Ez 350 ppm/°C-os. [link]
    Ez mennyire melegedne fel? Mennyit bír el?

    Milyet kéne vennem EGY db 47 Ohmosban, hogy ne legyen nagyon forró? Vannak ott 7-200W-osak is. EGY db-bal kéne megoldani.

Új hozzászólás Aktív témák