Hirdetés

  • Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord teszt

    gp 43 év szinte beláthatatlan idő a videojáték-világban – márpedig az első Wizardry idén tölti be ezt a kort. Most az eredeti legenda az eredeti játékmenettel, de megújult látványvilággal tért vissza.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz kovaccss #77382 üzenetére

    Minel kisebb meretu, teljesitmenyu egy transzformator, annal rosszabb a drop es a rezveszteseg annal nagyobb. A vas magnesezese is kis meretnel szazalekosan nagyobb erteku.
    Ezek egyuttes hatasa hogy a jelleggorbe erosen eso, azaz terhelesre durvan esik a kimenofeszultseg.
    Egy nagyobb, pl. 200VA toroidnal ez nem tapasztalhato, ott az uresjarasi es a teljes terheles kozott max. 10% koruli az elteres, miga picike, par VA transzformatornal ez akar 50% is lehet.
    Nem kovettem az elozmenyeket de ha neked a traco utan meg graetz es pufferkondi is van, akkor a jelenseg durva merteket mutat, pl. uresjarasba 20V fole szalad, teljes terhelesre 8-9V-ra is beeshet.

    Nem tudom mire hasznalod, nem olvastam vissza de ha stabil es vesztesegmentes megoldast valasztasz, es DC kell, akkor egy pl. TpLink 9V/2A smps tapegyseget kene keresned.

    Ha stabil AC kell akkor egy 12V 5-10 W autoizzoval is kiserletezhetsz, azt a teljesitmenyt ami nalad kell azt a vorosizzas hataran el tudja futeni, ha korulotte kb. 2 centire semmi nincs akkor a meleg el is tud szellozni.
    Vagy szerzel egy nagyobbacska trafot aminek nem esik ennyire durvan a kimenofeszultsege.

Új hozzászólás Aktív témák