Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz #90088192 #77567 üzenetére

    Igen emlekszek. Epp ugyanilyen ugybe vagyok dklemmaba. Egy hazi ups-t epitek, hagyomanyos transzformatorral. Maga a trafo teljesiti a kettos szigeteles eloirasait, viszont nem tudom betartani a kettos szigetelest mert a doboz teteje fem es nem tudom ugy megoldani ahogyan a szabvany eloirja. Valamint a kimenetek egy resze foldelt rendszerre csatlakozik, a rezcsoves kozponti futesem szivattyujara.
    Meg hezitalok de a vedovezetos foldelt megoldast valasztom, azaz a szekunder negativot osszekotom a bejovo 230 vedovezetojevel. Ez erdekes dolgokat kepes produkalni, nagyon meglepodtem amikor a bekapcsolt tapegysegben foldelt pakaval forrasztottam es a paka hegye hozzaert a pozitivhoz, rogton durrant a biztositek. :) Az elektronok tudjak a fizikat.

    Kaptany Pirk, remelem jol ertelmeztem a problemadat,
    ha a tapegyseg bemeneten van vedovezeto pont, akkor mersz ekozott es a kimeneti negativ kozott ohmot. Ha vegtelen akkor a foldeles csak a tapra vonatkozik a femhaz miatt es kettos szigetelesu. Ha nulla ohm akkor ertelemszeruen a szekunder is foldelt a negativ agban.

Új hozzászólás Aktív témák