Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz hcl #85184 üzenetére

    Nemrég csináltam én is, 10 ohm ellenállással már használható, ha nem is fog sugározni nagyon az útra, de a céljának megfelel, városi környezetben (azaz minket már látnak legalább). Mivel ez nem nagy fogyasztás, aránylag sokáig nem kell tölteni az akkut.

    Pedig csak egy 14500 méretű akkut raktam bele, mivel ez fért be a C-méret helyére. Kettő közül az egyik helyre tettem, mivel a két férőhely soros és azt párhuzamosítani problémás lett volna, továbbá kellett az üres hely is.

    A 14500 akku "vastagítására" vannak adapterek, de az nyilván nincs kéznél, ezért olyan ötletem támadt, hogy az akkura tekertem régi IDE / floppy szalagkábelt, majd ragasztószalaggal rögzítettem, így kaptam egy vastagabb hengert. Ez így befér a megfelelő töltőbe is természetesen.

    Utána kezembe akadt egy régebben rendelt T10 LED, ami 12 V-os és egy kis DC-konverter. Alábbihoz hasonló, de fix 12 V kimenetű és olyan IC-vel működik, ami akár 2,4 V akkut is fel tud nyomni, azaz nem sok bemenőt igényel.

    Így adta magát, hogy ezt is bekötöttem és onnan kezdve már az utat is világítja, ha nem is komoly energiával, de azért használható.

    Ez meg ehhez hasonló, tehát átlátszó szilikongumis lámpa, ami befért az eredeti halogénizzó helyére, egy gumigyűrűvel tömítve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák