Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viraga

    tag

    válasz rednifegnar #88179 üzenetére

    Köszönöm a segítséget és a mintaképeket, a második nagyon látványos, már a szöveg alapján is értettem mire gondolsz. Erre ma azt mondanánk ISO százmillió fent hagyott lencsekupakkal :DDD
    A sávosodás nem a negatívból jön, [íme ugyanaz a képrészlet egy másik szkennerrel].
    A kalibráció hibáját azért zárnám ki, mert ahol kalibrál ott nincs semmi. Vagyis csak levegő, ez egy ~5mm x 38mm-es "lyuk", a CCD szemben van a ledsorral. A ledsor diffúzora makulátlan.
    Ha érzékelő a ludas az azért baj, mert azzal esélytelen bármit csinálnom, ugyanis beragasztott csavarok tartják a helyén. Ez az egy dolog amit nem bontottam meg (és nem is fogom mert akkor annyi volt a cuccnak). "Jobban örülnék" ha a jelfeldolgozással lenne gond a fő nyákon, a központi chip közel van a betáphoz, talán az fűti fel. Esetleg az érzékelő és a fő nyák közötti szalagkábel megtört... Bár ennek is vmi szisztematikusan ismétlődő hibát kellene produkálni, mindig ugyanolyat.

    tordaitibi: "az IC thermal padok meg a via miatt a nyák másik oldalát érdemes hűteni":
    ez jó ötlet, mert a készülék műanyag háza is jó meleg a betápnál, és az csak a nyák hátoldalától lehet. Kerestem hogy szokás ezt, de nem találtam sok mindent... Úgy tudnám megcsinálni, hogy kivágom a műanyag ház alját, thermal pad-ot ráfektetek a nyák aljára, rá hűtőborda, amit kilógatok a házból. Így kellene? (Elmondva egyszerű, megcsinálni nem annyira, mert a borda lógni fog, szóval a rögzítés nem triviális.) + alacsony bordák a melegedő cuccokra, már ahol elfér bármi is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák