Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Adott ez az FP5139-en alapuló step up/down konverter:


    Két gondom van vele, az egyik, hogy kb. 14 V körüli bemenő feszültség esetén letilt, erre olvastam valahol, hogy a panel tápellátásáért felelős M5350B cseréje Zener diódára (a hozzá tartozó R1 ellenállás cseréjével együtt) orvosolja. Ez valóban így van, viszont az okát nem értem, az M5350B adatlapja szerint 35 V bemenő feszültségig elvan, mégis letilt kb. 14 V felett. A panel saját áramfelvétele biztosan nem éri el a limitet, maximum az LDO túlmelegedés elleni védelme kapcsolhat le, bár amint lejjebb csökken a bemenő feszültség, a kimenetén újra megjelenik az 5 V.

    A másik, zavaróbb problémám, hogy ha lassan emelkedik a bemenő feszültség, akkor a kimeneten beállított feszültség nem jelenik meg, hiába érte el a bemenő oldal akár már a 20 V-ot is, míg ha gyorsan emelkedik (vagy kerül rákapcsolásra), akkor rendben működik. Ennek okára még nem sikerült rájönnöm.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák