Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ha már ide tévedtem. Van egy jó öreg Denon AVR-2808 erősítőm ('08-as, tehát 15 éves).
    Bekapcsolás után gyakran recseg 1, néha 2 front hangsugárzó (más csatorna nem), ami attól jön helyre, ha a viszonylag alacsony bekapcsolási hangerőt felemelem és pár másodpercig megjáratom. Akkor "kipattan" a hangja, és egészen kikapcsolásig jó alacsony hangerővel is. (-35db erősítéssel kapcsol be, -15 körül szokott hamar hejrejönni.)
    Keresgéltem neten, és egy régebbi, analóg modellt úgy javított meg valaki egy Youtube videóban, hogy megszorította az olvadóbiztosíték tartó lemezeket és annak ellenére, hogy nem látszottak oxidálódottnak, bekente valami oxid eltávolítóval a relé érintkezőit.

    Na, ma szétszedtem, kipucoltam belőle egy vastag porréteget és pár póktetemet, aztán megmozgattam a biztosítékokat, de a relét nem szedtem szét. Ez sok digitális funkciókért felelős panelt rejt magában, ami 3D-ben van összelegózva: vízszites és függőleges PCB-k sokasága, némelyik 3 élen is összeilllesztve csatlakozókkal, és/vagy kábelekkel, és némelyik kábel közvetlenül beforrasztva, nem oldható csatlakozóval rádugva.

    Végül is le tudnám forrasztani a relét anélkül, hogy szétbontom (hallgatózással és tapogatással megtaláltam azt, amelyik ki/be kapcs és mute/unmute közben kattog). De valamiért kétlem, hogy ez lenne a ludas. A lábak számából és a relé méretéből, felirataiból ítélve ez a 230V-ot szakítja meg, tehát nem kéne szelektíven csak a front sugárzókra hatnia, ha rosszul érintkezik.

    Ami feltűnt, hogy a nagyobb kondenzátorok teteje kék és/vagy piros filctollal jelölt (régen vettem, hibátlanul működött sokáig, de nem első tulaj vagyok). Ez arra utal, hogy valamikor régen szemlézve/javítja volt? Amelyik kondednzátoron csak piros csík van, az azt jelentheti, hogy cserélni kéne?

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák