Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Melorin #117422 üzenetére

    nekem legalább 3-4 hónap volt, mire tudtam kb értékelni amit készítek, hogy ez most egyáltalán jó-e.. aztán 7-8 hónap után tudtam konstans ugyanúgy elkészíteni egymás után két kávét. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy én nem GC + SJ kombóval indultam, lehet akkor én is csalódott lettem volna az elején.

    igazából szerintem megtanulni kóstolni a legnehezebb kihívás. én úgy fogtam fel, hogy minden, ami megfelelő arányokkal készül (25s-45s között, 1:1 és 1:3 között) azt megiszom, vagy ha tényleg kellemetlen, akkor csak belekóstolok, mert ízleléssel lehet a legjobban érteni hogy mi romlik el.
    Ha van egy fix mennyiség, őrlőállás ahol az arányok jók, akkor indult a játék a hőmérséklettel. Ha a skálán végigértem, és nem tetszett, jött a shot nyújtása, változatlan paraméterekkel, közepes hővel. De ezek egyike sem volt ihatatlan, csak nem volt jó, vagy tökéletes.

    de itt nem hiszem, hogy az az 1-1 minimális csatornásodás vagy +/- néhány tized gram miatt 'ihatatlan'. Lehet hogy nagyon mást vársz, nekem a SO/speciality ízvilága eleve új volt.. néha szarul kinéző pogácsa vagy vámpírfogas lefolyás, vagy beragadónak tűnő shot 60s csapolással is jó, mert ízre jó.

    kb egy év telt el, mire egy egy roastopust úgy el tudtam készíteni, hogy azt le mertem tenni egy barista elé hogy véleményezze, vártam némi iránymutatást - ő meg azt mondta, hogy ezt simán felszolgálná.

    mindenesetre én arra bíztatlak h ne add fel ;)

    #117426 WarLock07222

    "A kiöntöm a csapba - picit a számat húzva megiszom - egész élvezető - és aztak* között, azért eléggé széles az élményt adó shotok lehetősége. Az tény, hogy minél több dolgot rontasz el, annál nagyobb esélyed van sz@rt inni, de nem 1 karnyújtásra van azért a szakadék."

    +1

    [ Szerkesztve ]

    "... and I hope you have a great day!"

Új hozzászólás Aktív témák