Hirdetés

Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz djtoomi #2118 üzenetére

    Én nem tenném a helyedben, de azért leírom. Saját felelőségre megpróbálhatod. :) Nem egy ördöngősség, de mittomén. :) (Bocsi attól, akit untatna :D)

    - Leszeded a tárcsafék nyergét elöl. Adapterrel együtt célszerű, 2 db 5-ös imbusz csavar tartja az IS konzolon. Vigyázol a kis alátétekre, ha vannak. Elvileg nem lesznek. Nemtom mien telód van, de gondolom 160-as IS konzol van rajta, a Sole-n meg PM, ezért lesz ott egy adapter. Ezt nem célszerű megbontani, mivel gyárilag be van lőve.
    - A stucni csavarjati kilazítod.
    - A stucni tetején lesz egy csavaros kupak, valszeg 5-ös imbuszfejű csavarral. Ezt kitekered, és leteszed az asztalra (mondjuk :D).
    - Lekapod a stucnit, és a bovdenek mentén szépen leengeded előre.
    - A vázat az alsócsőnél megfogva szépen megemeled, ekkor szét fog hullani az egész. :) Valszeg vagy cartridge-es a fejcsapit csapágyazása, így a vízionált, szétguruló golyókkal nem fogsz találkozni, de ki tudja Kellys-ék hol spórolnak, szal esetleg készíts oda egy zacsit, amikor megemeled. :)
    - Szépen kihúzod a villát a homlokcsőből, és próbálod függőlegesen tartani, hogy a motyók ne potyogjanak le róla.
    - A viázat letámasztod, vigyázol, hogy ne essen ki belőle az alsó golyókosár, és fölül se verd le az ékes alátétet, meg a kis hézagolókat.
    - A villa vállán lesz a csapi alsó gyűrűje. Az alsó golyókosár (cartridge) vagy az alsó csészében maradt (ekkor vigyázz, hogy ne essen ki), vagy a villa nyakán lesz. Utóbbi esetben leszeded, és leteszed az asztalra (mondjuk :D).
    - Az alsó gyűrű jól rá van gyógyulva/feszülve a nyak alsó, vastagabb részére, így egy böszmébb csavarhúzóval befeszítesz alá, majd kalapáccsal odasomsz finoman. Így mész körbe, vagy fél fordulatokkal haladva, ízlés szerint. :)
    - A villa nyakában lesz egy rózsa (másnéven dió), amit egy izmosabb rúddal, és kalapáccsal óvatosan kiütsz lefelé (szigorúan lefelé).
    - A kereket átrakod az új villába.
    - Az új villára felhúzod az alsó gyűrűt, és szépen ráütögeted.
    - A diót beleütöd az új villa nyakába.
    - Az új villára felrakott alsó gyűrű tetejére húzod az alsó golyókosarat (lehetőleg persze olyan állásban, ahogy előtte volt :D).
    - Az egészet fogod, és beledugod a fejcsőbe, vigyázva, hogy a felső csészében tanyázó dolgokat (felső golyókosár, házagolók, tömítés, ékes alátét, stb.) ne verd ki onnan.
    - Szépen összepászintod az alkatrészeket, hogy feküdjenek egymáson, és ne legyenek hézagok sehol.
    - Felrakod a stucnit.
    - Felrakod az első féket az új villára. Mivel a DJ3 alapból 160-as IS konzollal készül, valszeg nem lesz szükséged másik adapterre.
    - Becsavarod a dióba a felső csavart, és elkezdesz játszani.
    - A felső csavart meghúzod érzésre, majd a kezedet a fejcsapi alsó része és a homlokcső találkozásához teszed, behúzod az első féket, és előre-hátra megmocogtatod a bringát. Ha érzel a másik kezeddel elmozdulást, kotyogást, akkor húzol még a csavaron, közben nézed, hogy könyen jár-e még a villa, vagyis el tud-e fordulni. Megkeresed azt a beállítást, ahol már nem kotyog, de még nem szorul a fejcsapi.
    - Ha megvan a beállítás, akkor meghúzod a stucni csavarjait, beállítod pontosan a féket, megtörlöd a homlokod, és örülsz. :)

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Aktív témák