Hirdetés

Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Sziasztok!
    Egy villámkérdésem lenne, mint tök laikus.
    Átlag panelgyerek olcsó bringája - neuzer matrix. Hátsó rugóstag.
    És látok a vázon 3 lyukat, ahova a rugót lehet rögzíteni.
    Na most én próbálgattam a különböző beesési szögeket, de baromira nem érzek különbséget a 3 lyuk között. De már csak elméletben is érdekelne a dolog, h mégis milyen különbségek adódnak az eltérő beesési szögekből adódóan? Gyárilag középsőben volt a rugó, most a felsőben van, így jobban tetszik, h merőlegesen áll a villára. :DDD

    Hmm ez a kérdés alapvetően foglalkoztat, pl a homokfutók első felfüggesztését megfigyelve az is elég meredeken meg van döntve, de erre a kérdésemre nem tudtak válaszolni a gépész tanárjaim se.

    szerk: ha már ide keveredtem, akkor lenne itt még vmi. Elég ramaty állapotban van a bringa, kb 13 évesen széthajtottam, ugratgattam vele, ütöttem-vágtam. Megéllt rázós cserkésztúrákat, és kertvárosi fél-, egy méteres falakat is... :B Kb 5-6 éve el lett téve, de bármiféle "tartósítás" nélkül, vagyis csak be lett b@szva egy sarokba. Gumik összetapadva, kiló por figyel rajta, olajok rég beszáradva, stb. Mindezek mellett a legsúlyosabb probléma, és amire ki akarok térni, h az első villa elég erősen lötyög.
    Mármint nem a villa nyaka, hanem a szár és a becsúszószár között. :Y Akkora játék van benne, h emlékszem, még gyerekként már a biciklis korszakom végefelé is azt tapasztaltam, h volt egy határ az első fékerőben, aminél a villa eszeveszett elkezdett előre-hátra lötyögni. Ez most szemre olyan 5-10° körüli lehet. Ezt tartom rajta most a legéletveszélyesebbnek, és a kérdésem az, h ez javítható? Vmi perselyeket kell rajta cserélni, vagy ez annyira el lett hanyagolva, h már a perselyezés sem segíthet rajta és szétverte magát a villa? (lehet nem egy méteres ugratásokra lett méretezve... :C ) Vagy mit lehet ezzel kezdeni? Amúgy vmi ratyi cucc lehet, csak annyi felirat van rajta, h "Zoom". Gondolom nem a villák királya lehet.

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák