Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Xantomas #40535 üzenetére

    Nem, ezt olvastam, csak ebből számomra (elég laikus vagyok a témában elnézést :B ) nem volt egyértelmű (ezért is kérdeztem rá utána tőled), hogy a "A Shimano láncok egy negyed mm-rel vastagabbak, így nem mennek rá más gyártók patentszemei." az azt jelenti, hogy a Shimano váltókhoz való láncok; vagy azt, hogy a Shimano márkájú láncok (és a Shimano váltókhoz nem csak azt lehet használni).

    5-6-7-8 sebességes montis rendszereknél minden gyártó ugyanolyan, szemhosszúságú, és csapszélességű láncot használ, így teljesen mindegy melyik gyártó láncát teszed fel.
    De akkor ez a lényeg, köszi. :R

    No akkor milyen rendszert tudtok ajánlani a két bringára (6 és 7 seb shimano váltók, de megnézem még majd pontosan a váltók típusát is ha kellene) ?
    De a 3500 ft-os patentszemnél azért lehetőleg olcsóbb kellene...
    Én ahol néztem egyszer, ott 600-700ft körül voltak a patentszemek álltalában (de hogy milyen márkák, már fogalmam sincs). Ahhoz egy mondjuk 2-3e-s lánc, és akkor még tűrhető árban vagyok. De ha csak drágábbat ajánlatok valami miatt, akkor mondjátok.
    Ha tudtok valami jó boltot, lehetőleg délbudán, vagy a belváros környékén, azt is megköszönném. ;)
    Esetleg északpest (XIII. és IV. ker) is lehet, holnap-holnapután megyek arrafele.

    Illetve azt még mondta az ürge is, hogy ugye az elején kelleni fog mégis egy láncbontó szerszám, hogy szétszedjem az alapból összerakott láncot, és beállítsam az én bringámnak megfelelő hosszt.
    Ha ezt lemérném (mondjuk a mostani láncon), és megmondanám a boltban, ahol venném a láncot / patentszemet, szerintetek valahol lennének olyan jó fejek, hogy beállítják nekem a lánc méretét leszedve a nem kellő darabot belőle - lehetőleg külön munkadíj felszámolása nélkül ?
    Vagy ruházzak inkább be egy olcsóbb (esetleg használt) láncbontóba ?

Aktív témák