Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz nyaxi #22765 üzenetére

    Az egyes pendrive-oknál nem meglepő a lassúság, főleg a lassú írási sebesség, valamint többnél az USB 3.X felirat sem feltétlen garancia a gyorsaságra. Viszont azoknál is vannak az átlagosnál gyorsabb, sőt akár extra gyors modellek (példa). Egy megfelelő, USB 3.0-s külső HDD az átlagos sebességű, meg pláne az attól még lassabb USB 3.X (valójában csak USB 3.1 Gen 1 és USB 3.2 Gen 1x1 = USB 3.0) pendrive-oknál rendszerint eleve gyorsabb lehet írásnál, viszont ugyanakkor az adatátviteli sebesség az utóbbiaknál (is) függhet az adatátvitel körülményeitől és az egyes jellemzőktől (bővebben). Továbbá ha igazán gyors USB-s tárolóeszköz kell, akkor egyértelműen a külső SSD-k a nyerők. Sőt, általában azokkal használható ki teljes mértékben az USB 3.0 (példa) és pláne az USB 3.1 Gen 2 (példa) szabványok maximuma.
    Viszont a gyors adatátviteli sebességhez az előbbiek mellett nyilván az is kell, hogy a gazda hardveren (gépen) megfelelő USB 3.X port legyen, valamint támogassa a rajta lévő OS az USB 3.X adatátvitelt + az UASP-t, stb. Ellenben ha a gépeden csak USB 2.0 portok vannak, akkor lőttek az egésznek, mivel az eleve jelentősen korlátozza az adatátviteli sebességet, ami pl. az alábbi blogbejegyzésben is látszik egy gyorsabb pendrive és egy 2,5"-os külső merevlemez esetében. Vagyis ha nem akarod a jellemzően max. 20-35(+) MB/s értékekkel hosszasan, időigényesen másolni a filmeket USB 2.0-n, akkor először ezt, mármint az USB 3.X csatlakozási lehetőséget kellene valahogyan megoldani. Ha erre esetedben nincsen mód, akkor egy másik opció lehet pl. megvenni külön a merevlemezt és egy ahhoz egy dokkolót / külső házat, majd a HDD-re először SATA-n rámásolni a filmeket és utána csatlakoztatni, használni USB-n.

    A milyen külső merevlemezt vegyünk témához meg annyit, hogy először azt kellene eldönteni, hogy pontosan milyen kell. Amihez segítséget nyújthat a topik összefoglalójának "Ár, vásárlási szempontok" fejezete, illetve ott mindkét fizikai méretkategóriánál a tévés használattal foglalkozó F. pontok, valamint a 2,5"-os típusoknál még pluszban egy blogbejegyzésben leírtak is. Aztán ha már említve volt egyik fő szempontként a tartósság, akkor az az előbbi helyen az A. pontoknál, valamint pl. ebben a hozzászólásban is részletezve van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák