Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rebelinside

    tag

    Sziasztok!

    Jelenleg a házi "NAS"-om egy ASUS routerre kötött külső HDD (WD elements 2,5" 1TB), ezt elsősorban torrentezésre használom, egy hálózatra kötött médialejátszón keresztül használjuk filmezésre. A fotóimat eddig Dropboxra szinkronizáltam párommal közösen (én androidról, ő iOS-ről). Egyre kevesebb a torrent, bekerült a háztartásba egy Chromecast Netflixel, de azért még most is előfordul, ha valami nem elérhető a kínálatban.

    A napokban észleltük, hogy pár fotós mappánk eltűnt dropboxról, valószínűleg a több eszköz közötti szinkronizáció hibája miatt, szerencsére volt külső HDD-n egy korábbi mentésünk, így adatunk nem veszett el, de a bizalmam a Dropbox felé igen.

    Emiatt újra elgondolkodtam a rendszerünk normál NAS-ra upgradelésén. Ennek elsődleges funkciója a képeink biztonsági mentése lenne, ehhez a fórum olvasgatása után realizáltam, hogy érdemes még egy külső HDD-t is rákötni, amire készül biztonsági másolat, erre be lehetne fogni a mostani HDD-met. Olyan megoldást keresek, ami ezt automatizáltan, minden nap esténként elvégezné, kezelhető iOS-ről és androidról, jobb esetben automatikusan szinkronizálja az azokon készült fotókat, és/vagy tud Dropbox szinkronizációt is, illetve tudja etetni a médialejátszót/Chromecastot hálózatról (bár azt hiszem ez már alapelvárás minden NAS-nál).

    Ezekre az igényekre milyen NAS-t ajánlotok? Synology nekem szimpatikus, de elég drága, és elég nagy felára van a profibb változatoknak, nem tudom az én igényeimnek melyik változat elég már. Szerintem nekem egy egylemezes is elég lenne, de jövőbeli bővíthetőség szempontjából inkább a kétlemezes jobban megérné. Ez egyébként működik úgy, hogy a meglévő melle egyszerűen berakom az újat, vagy ilyenkor formázni kell mindent?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    Feri

Új hozzászólás Aktív témák