Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz Rick4 #7668 üzenetére

    Jah, vagy számoljuk úgy, hogy a mezei felhasználó, aki adatot tárol a NAS-on, és torrenteket szeretne rátölteni. Ő megveszi a WD MY Cloud 3TB verziót mondjuk 20%al olcsóbban WD-től tanulói kedvezménnyel, potom 43-44 ezer forintért és ingyen kihozzák 3 nap alatt.

    Beüzemeli, és örül, és van android támogatás, van mac/windows, ftp, ssh, és minden ami egy mezei usernek kell. Ez a drágaság fogyaszt 6-12 wattot, átlag 9 wattot, és szabadon megy torrent 24/7-ben.

    Vagy megveszi az általad leírt gépet. 18k+10k+3k+33k (3tb vinyó) = 64 ezer.
    Ez a gép fog átlag fogyasztani kb 35 wattot neki, és a WD My Cloud-hoz képest fizetsz évente +18.396Ft-ot. (nálunk 60ft mindenféle kiegészítő díjjal az áram)

    Aki NAS-t vesz annak általában van egy asztali, vagy laptop a háztartásban, mert csak úgy telefonhoz, tablethez ritkán vesznek ilyen célhardver-t. Azért pl megnézem, hogy te pl a gépeden mikor játszol (mert én speciel a konzol 720p butított beállításait utálom, így amit lehet PCn játszom) akármivel is.

    Btw napelemet nem kapsz sehol 30k-ért aminek van annyi hatásfoka, hogy tönkre menetele előtt visszahozza az árát, ledes izzóknak még nincs akkora fényereje, hogy megérje lecserélni őket, marad a mezei energiatakarékos.

    Te építettél egy "szerver"-t mert ahhoz kevés, Nashoz meg sok, és boldogan használod, de mire is? Torrenten kívül te mire használod még My Cloudon van apache, így web-server-t lehet rá tenni, miben jobb a te szeród, mint a My Cloud? Gyorsabb? természetesen, hisz ezért fogyaszt 3x annyit, de ki is használod?

Új hozzászólás Aktív témák