Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GBoy01

    csendes tag

    Sziasztok!
    Új konfig összeállítását tervezem már hónapok óta, de mindig közbejött valami a megvalósítást késleltetve. Először i7 7700 prociban gondolkodtam, de a ryzenek térhódítása megfogott. Sokan dicsérik a ryzen procikat a jó ár/érték arányukért, no meg a sok mag sok szálért. Olvasgattam az itteni hozzászólásokat és a ryzen topicban is ugyanezt tettem. Az lett az eredménye, hogy nagyon elbizonytalanodtam.
    Most már egy 1600x ryzen proci a terv, hozzá egy jó VRM hűtésű lap, meg olyan RAM, ami jó a laphoz (QVL listás) és mindenféle hókusz-pókusz nélkül működik a max. teljesítménnyel.
    De a ryzen topicban többen is írták, hogy maga a proci vétel is lutri, hogy milyen jót kap az ember fia. A másik, ami megrémített, hogy a RAM vétele is lutri. Hiába veszed az alaplapba ajánlott RAM-ot, nem biztos, hogy a tényleges teljesítményét adja, ha ráilleszted az alaplapra. A BIOS frissítések szükségessége, azok megjelenésének figyelemben tartása se igazán tetszenek.
    Annyira azért otthon vagyok a témában, hogy alkatrészeiből működőképesre össze tudom rakni a gépet, de a tuningoláshoz nem értek és a ryzen topicban olvasottak még inkább meggyőztek, hogy az nem nekem való. Meg egyáltalán nem a GHz-ek, a voltok és a celsius fokok „kihegyezésére” veszem a gépet, hanem azért, hogy bekapcsoljam és az úgy működjön ahogyan kell. De már abban sem vagyok biztos, hogy ha megveszem a procit, az alaplapot és a RAM-ot elég lesz azokat összerakni és tökéletesen fog működni az új pc. (Természetesen tudom, hogy az 1600x-hez kell hűtő, de ezt meg a többi szükséges alkatrészt azért nem említem, mert azok nem problémásak.)
    A ryzen tényleg nem olyan, hogy csak összerakom és utána tökéletesen működik? Vagy rosszul látom, gondolom a dolgokat?

Új hozzászólás Aktív témák