Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila1007

    csendes tag

    Sziasztok,

    jövőhónap elején tervezek cpu+alaplap vásárlást, a jelenlegi konfigom a profilomba található.
    A mostani i5-6500 már pár játékban kevésnek érződik, valamint később a vga-mat is le szeretném
    cserélni valószinüleg egy rtx 2060-ra, a végső cél egy fullhd@144hrz-es monitor beszerzése lenne
    de előbb gépet szeretném fejleszteni hozzá.

    Amit kinéztem egy Ryzen 7 2700 (nem x-es) GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING alaplap
    és egy be quiet! Dark Rock 4 Pro hütő. Ez igy kb 160k lenne kicsit olcsóbban ha tudnék hardverapróról procit szerezni alaplapot és hütőt azt boltból szeretném.

    Szeretném komolyabban tuningolni majd a procit, hogy remélhetőleg 4,2-4,3ghz meglegyen. A proci hütő lehet kicsit több mint amennyi kell de nembaj ha kicsit hüvösebben/halkabban megy.

    Az alaplapról néztem teszteket nem igazán láttam komolyabb hiányosságot vagy gyengeséget tuningolni is elég jól tudtak vele (4,2-4,3 megvolt). Ha esetleg tudtok valamit osszátok meg velem mert amúgy a jobb alaplapok kb 15k-val drágábbak és nem tünik úgy hogy megérné.

    Tudom magas fps-hez az intel jobb fullhd-ba de ahogy néztem 9700k + MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON + dark rock 4 pro közel 230k-ra jönne ki 10essel olcsóbban 8700k de még az is sok annyival szerintem nem jobb és ha esetleg a 3. gen ryzenek tényleg olyan baszók lesznek azokra nyugodtan fejleszthetek ha egyszer kevés lenne a 2700as.

    Kérdéseim:
    - Tudtok-e jobb alternativát vagy jó lesz igy szerintetek?
    - A jelenlegi 500w-ot fps hexa+ tápom birni fogja a tuningot?
    - 2133hrz-es ramjaim vannak, ez befolyásolja a proci tuningot (pl lassu ram miatt nem tudom annyira tuningolni) vagy csak simán az összteljesitményem lesz kissebb mint egy gyorsabb rammal(bocsi ha hülye kérdés csak mintha valahol azt olvastam volna hogy a ram sebessége valahogy össze van kötve a procival de ez hülyeségnek tűnik)?

    Köszi!
    (bocsi az ékezetek miatt nehezen találom meg angol billen hol vannak)

Új hozzászólás Aktív témák