Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz Gyuri27 #89911 üzenetére

    11 Pro Max-ba 6 magos proci van 4GB RAM társaságában, Note 10+ -ba pedig 8 magos proci 12GB RAM társaságában, ráadásul jóval olcsóbb is mint az iPhone. Ezért is mondtam hogyha egyszer valaki meg van elégedve valamivel, akkor arról nem szívesen vált. A matekot megértem teljes mértékben hogy egy AMD-vel ugyanazt a teljesítményt sokkal olcsóbban ki lehet hozni, de ha egyszer Intel fronton akarok maradni? :)

    KAMELOT
    i5-ből azért szeretném kihozni a maximumot ami most lehetséges, így inkább 10600-nál maradnék. Kevesebb mint 20k a különbség, az annyira nem számottevő összeg. És azért nem 100MHz különbséget kapok 17-18k-ért.

    kolopele
    Az eddig se volt kérdés hogy melyik gyártó legyen, igazából azon csodálkoztam csak hogy mennyire közel van egymáshoz az i7-9700k meg i5-10600k játékoknál FPS terén. ÉS ugye ebből jött az hogy a HT besegít a 10. generációba, illetve akkor már azt is érdemesebb venni ha most lesz proci cserével együtt alaplap csere. Illetve a jövőbeni bővíthetőség miatt is jobb vásárlást most egy 1200-as tokozású lap.
    Illetve ahogy nézem pl a Z490-es lapokat, a VRM hűtése itt már korrektül meg van oldva, talán nem kell itt attól tartani mint Z390-nél hogy egy rosszabbul szellőző házba túlmelegszik.
    Bár ettől annyira nem félnék mert a Dark Base 900 házamnak azért van légmozgása.
    Sokat rágódtam rajta hogy 9. vagy 10. gen legyen, alaplap vásárlás terén is kértem segítséget, de végül eldöntöttem hogy mindenképp 10. gen lesz.
    Tudom hogy ez is ugyanolyan hitvita mint az Android-iOS, de ha egyszer valaki szereti az egyiket akkor "csak" a pénz miatt nem feltétlen kell lebeszélni róla hogy melyiket vegye. Persze a józan ész azt diktálja ami ár érték arányba jobb, de ha valakit nem érdekel az ár érték arány akkor azt veszi amit eddig is.
    1-2 hetet várok hogy a lapok ára normalizálódik-e, aztán veszek i5-10600-at.

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák