Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibroo

    aktív tag

    Értem,köszönöm a válaszod!
    Annak idején "1992"-ben kaptam egy Simson S51 Enduro-t újonnan,ami akkor nagy szám volt!Abban ugyan így volt direktbe a világítás.
    Ezzel még nem is volt gondom,kb 1-1,5 évig jól is indult világítással ,utánna kezdett el nehézkesen,azt hozzá kell tennem,hogy mindig tisztogattam, políroztam, garázsban tartottam, rendszeresen karbantartottam.Majd egy reggelen,gyakorlatra menet nem indult,mindent megnéztem és mindent rendben találtam akkor,majd a szüleimnek kellett bevinniük a tanműhelybe! Tönkre ment a fezszabályzó majd vele együtt a tirisztor is,ami akkor nem kis pénzbe került, várni is kellett rá.Akkor elvittem egy pár szerelőhöz,de mind ugyan ezt mondta,hogy "sajnos ezeknek ez a hibája 1-2 év és új Tirisztor csere és nem lehet kikötni a világítást"..!!!Akkor még nem végeztem a műszakin csak tervbe volt!Egy szombat reggelen neki álltam, beszereltem az új alkatrészeket, és az átkötést is!Nem volt egy nagy kaland,ha jól emlékszem a gyújtás kapcsolónál kellett 3 kábelt átkötnöm,és manuálisan lehetett ki és bekapcsolni a világítást.Ezután még 6évig használtam,de semmi bajom a gyertya,váltó olaj,levegőszűrő ,cseréjén kívül, nem volt!Sajnáltam eladni!Persze tudom a mostani mocik már komolyabbak,ez a rendszer már teljesen korszerű nem olyan mint a Simson-é volt.Ezért is fordultam a fórumhoz a kérdésemmel,nem állt szándékomban senkit felbosszantani.
    De én azért nekibújok,mivel elég nehézkesen is indul,(nem pöcre!Sajna!)
    Gányolni nem tudok...!!!
    Itt utána néztem a netem,és sajnos itt sem olcsó egy új Zündung Lichtmaschine Gilera Runner 50 -eshez,300-350 Euro a komplett szett,persze van olcsóbb is de az használt(ZSÁKBA MACSKA). :)

    [ Szerkesztve ]

    Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!

Új hozzászólás Aktív témák