Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95904256

    törölt tag

    válasz P.H. #1221 üzenetére

    Igen, elméletileg lehetséges. Ezért írtam hogy talán kimutatható lesz a dolog.

    Azonban itt vannak az általad is említett szűk keresztmetszetek. Ha minden ilyen ponton duplájára vagy háromszorosára növeljük a szélességet, akkor ez maximálisan épp két-háromszorosára növelheti a teljesítmény. Ezért csak úgy érhető el a három feletti érték ha az utasítások végrehajtási és lappangási idejeit is csökkentik illetve átlapolják. A K8-hoz képest a végrehajtási idők alig csökkentek. Ilyen téren jelentős változást csak a 128 bites SSE feldolgozás tud felmutatni.

    Pl. ha azt veszem hogy a decode-sávszélesség a duplájára nőt és az SSE végrehajtás is kétszer gyorsabb, akkor elméletileg négyszeresére nő a teljesítmény. Azonban a decode-sávszélesség mint szűk keresztmetszet ritkán jelentkezett a K8 esetében, így nehéz lesz kiaknázni a dupla kapacitásban rejlő lehetőséget. Ebből következik hogy nehéz lesz megközelíteni az elméleti négyszeres teljesítményt, a decode-sávszélesség oldalról nézve a dolgot.

    szerk.: Itt a decode-sávszélességet épp nem mint szűk keresztmetszeti problémaként hoztam fel, de talán érzékelteti hogy ha valamit duplázok az nem jelenti automatikusan a kétszeres növekményt.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák