Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz FamulusSolar #2994 üzenetére

    Nincs igazad, ugyanis az inverter nem egy sima fogyasztói készülék! Nem véletlen, hogy van engedélyeztetett lista, ugyanis az inverter jelentős befolyással bírhat a hálózatra, mi több, életvédelmi kockázatokat hord magában! Gondolj csak bele: a szolgáltató csinál egy áramszünetet, mert dolgozna a rendszeren, emberke felmegy az oszlopra, és leesik áramütéssel, és akár meg is halhat! Ez nem játék, és épp ezért végeznek el mindig áramkimaradás-tesztet óracserekor! Ha ugyanis az inverter nem kapcsol le 1Hz (0,02 másodperc) alatt, akkor az óracserét meg fogják tagadni - tök jogosan! És ezt egy engedélyjel rendelkező inverter is tudja produkálni, ha pl. az országbeállítás nem jól van belőve, vagy épp engedélyezve van a szigetüzemi működés!
    Ha Te pl. lecseréled egy ügyfelednél az invertert, ki végzi el ezt a tesztet? Ha nem a szolgáltató embere, és nem készül róla jegyzőkönyv(!), akkor az nem ér semmit!

    Ezért mondom, hogy az elsőre banálisnak tűnő kérdés valóban jogos és valós problémákat vet fel, függetlenül attól, hogy már most ki merem jelenteni, hogy az invertercserét senki nem fogja bejelenteni!

    A szolgáltató félelmét amúgy tudom még ragozni: ezek az inverterek számára, és a nemzetbiztonság számára is valós kockázatokat hordoznak! Egy komolytalan hekker is fel tud ma már törni ilyen primitív titkosításokat, egy komolyabb pedig simán meg tudná tenni, hogy országokat fektet le! Gondoljunk csak bele picit, ez nem science fiction!
    Ha valaki - egyen az illegális csoportosulás, vagy egy kormány (kína, orosz, amcsi, tökmindegy) saját szerve - akarná, meg tudná csinálni, hogy:
    1. Egyszerre lekapcsol minden naperőművet, azzal instant áramszünetet idéz elő nem csak országszerte, hanem akár több országban is egyszerre! Az anyagi kár felbecsülhetetlen!
    2. Ha ezt kombinálja pl. azzal, hogy bizonyos rendszereknél (olyanoknál, ahol nincs távműködtetésű szolgáltatói kapcsoló) a szigetüzemet aktiválja, akkor nem csak az anyagi károkat tudja tovább fokozni, de megjelenhetnek a személyi károk, halálesetek is, tovább fokozva ezzel a bajt!
    Ezek sajnos nagyon is valós veszélyek, amikkel ma konkrétan pár ember foglakozik csak!
    ...és ezt lehetne még fokozni, vagy akár egy jó Frei-krimit írni belőle...

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák