Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bernardo20

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem találtam a kérdésemnek megfelelő fórumot, de remélem azért tudtok segíteni.

    Adott egy Zeneiskola, ahol 6 gép osztozkodik egy Koncia Minolta bizhub 300-as hálózati nyomtatón. A gépeken WinXP PROF és WIN7 PROF rendszerek vannak.
    Olyan problémába ütköztünk, hogy random módon nem történik meg a nyomtatás, elakad a hálózaton a fájl. A nyomtató jelzi az adat led villogásával, hogy nem tud mit kezdeni vele. Van amikor a nyomtató v. a gép/gépek újraindítása megoldja időszakosan a gondot, de előfordul, hogy senki nem csinált semmit és egyszer csak működik.

    Amiket próbáltam:

    - a nyomtatási feladatokban egyik gépben sincsen semmi,
    - kiszűrni a lehetőségeket, egyenként kapcsoltam be a gépet, hátha a bővülő géppark valamelyike a gonosz, de nem találtam semmit.
    - a the dude 2.2-es hálózat diagnosztikai programjával, megnéztem a hálózatot, ott nem minden tökéletes. a nyomtatónál a memory és a ram-ra szokott elérési hibát dobni, de egy idő után helyreáll. Szépen tudom pingelni a nyomtatót, de a nyomtatás továbbra sem működik. A gép v. nyomtató restartja általában megoldja a problémát.
    - Sokféle programból, sokféle formátumba nyomtatni, hátha nem szeret bizonyos formátumokat, de itt sem tapasztaltam megfigyelhető összefüggést.
    - Konickás fickó szerint a gép tökéletes, a hálózattal van a baj.

    Nem tudom merre induljak el. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák