Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Még mindig a TP-Link Range Extenderrel küzdök, de most már csak saját szórakoztatásomra. Úgy tűnik, a range extender funkciója nem működik, vagy valami sajátos szabványértelmezés van a háttérben...mindegy is.

    Beállítottam AP-ként, így működni látszik, és mivel nagyobb a hatótávolsága, mint a routeremnek (illetve a TP-Link n-es WiFi-t is tud), gondoltam beállítom a router mellé.

    Végignyomkodtam a quick setup részt, egyből működött is, de szeretném megérteni mélyebben is, miket állított be, ezért bementem az advanced menübe.
    Egy dolgot szeretnék tudni. Ugyebár a hálózatom routere (FŐ) 192.168.1.1-en érhető el , az AP módban lévő eszköz viszont 192.168.0.254-es címen maradt, DHCP automatikusra volt állítva. A gép, ami az AP-re csatlakozik, 192.168.1.x címet kap, szóval FŐ router oszt neki, az automatikus DHCP tehát OFF-ot jelent ezesetben. AP IP-jét statikusra állítottam, FŐ poolján kívülre, átjáróként pedig megadtam FŐ router IP címét. Működik minden. A kérdésem, hogy van-e ennek bármi jelentősége? Most elérem a TP-Link eszközt a megadott statikus címen, ha dinamikusra állítom, akkor ki kell találnom, mit adott neki a router. Tudom, hogy célszerű pool-on kívülit adni, de akkor miért állítja be mégis alapból dinamikus lekérésre?
    És amit végképp nem értek, volt hogy úgy állítottam be, hogy a gyári 192.168.0.254-es címe maradt az AP-nek, de mégis ment a 192.168.1.x-es hálózat. A routert persze csak akkor értem el, ha fix IP-re tettem a gépet.

    Szóval most mi a helyzet?!

    Köszi a segítséget előre is! :R

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák