Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75501312

    törölt tag

    Sziasztok,

    Az utóbbi időben több problémával is találkoztam hálózat szempontból, ezért most tesztelem a rendszert, hogy a szolgáltatói modem vagy a routerem vagy beállítások a hibásak. Közben felmerült pár kérdés, amiben remélem tudtok segíteni. Jelenleg a router ki van kötve a rendszerből, csak a CB modem működik most router módban. Sok esetben ha a router a rendszerben van bizonyos dolgok gyorsabbak, mintha csak a CB-t használnám, pár alkalmazás pedig lassabb. A routerben előzőleg csak a DHCP és port forward funkciót használtam.

    Modem: UPC / Voda Connect Box
    Router: Asus RT-AC66CU B1
    Vírusirtó: Webroot SecureAnywhere

    1 - Mióta a routert kikötöttem, az androidos mobil eszközeim kevésbé merülnek. Lehetséges az, hogy a routerem wifije jobban merítettem az akkut vagy kapcsolódási problémákat okozott?

    2 - Van egy online játék, amivel játszom (The Elder Scrolls Online) és nem a legjobbak a játékszerverek se, viszont úgy tűnik, hogy a CB-vel nagyobb a ping de stabilabb a kapcsolat. Míg routerrel kisebb a ping és hosszabb töltési időket kapok pályák / zónák közt. Lehetséges ez? Mi ennek az oka?

    3 - Vírusirtó mennyit adhat hozzá a pinghez? Ha kikapcsolom a vírusirtót, akkor 20-30-cal csökken a ping, ez alap eset, amikor csak állok a játékban és nem csinálok semmit. Mennyire kellene vagy nem kellene rosszabbá / lassabbá tennie egy vírusirtónak a hálózatot?

    4 - Csak a CB-vel a Youtube / Netflix / HBO Go videók gyorsabban indulnak el, Youtube szinte azonnali indulás FHD minőségben. A routerrel a videók is tovább bufferelnek és az FHD minőségig is várni kell 5-10 másodpercet. Hogyan lehet ezen segíteni ha a router is a hálózatban van?

    5 - CB esetén nem minden oldal töltődik be olyan gyorsan, mint előzőleg a routerrel. DNS ugyanaz, jelenleg a szolgáltatóit használtam mindkét esetben. Érdemesebb váltani másik DNS-re? Cloudflaret használtam előzőleg, de azzal nem megy HBO Go PC-n kívül a jelen helyzetben. Van olyan, ami ajánlott, és minden esetben gyorsabb? (netezés / videók, online gaming)

    6 - Van egy Intel integrált hálókártyám az alaplapon zavarba ejtően sok beállítással. Sok oldal szerint tiltani kellene az összes offload és buffer dolgot. Ezeket kipróbáltam, néhány esetben segített is, kicsit gyorsabb lett a netezés, betöltés, de sok esetben csak elhanyagolhatóan. Mik a legjobb / legoptimálisabb beállítások? Jó lenne optimalizálni ezt is.

    7 - Az asztali mediaplayerem kapcsolata stabilabbnak tűnik a CB-vel, ha a router is a hálózatban van, akkor többet bufferel, míg CB-vel kevesebbet, de alapból nem kellene ilyet csinálnia. Ez újratelepített alaprendszerrel is így működik. Ezt mi okozhatja?

    Több eszköz is van itthon, szeretném optimalizálni a hálózatot. Fontos a legkisebb ping online gaming közben, a gyors és használható streaming illetve a gyors oldalbetöltés böngészőben. Bármilyen tippnek, ötletnek örülök és előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák