Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok, lehetséges olyan, hogy egy áramszünet kinyírja a router repeater módját, de a wifi módot nem?

    Alaphelyzet, hogy a földszinten van egy wifi router, aminek a jele gyengén ér fel az emeletre. Ezért vettem egy Asus RT-AC53 routert az emeletre, hogy repeater módban erősebben vegye a wifi jelet a földszintről, és kábelen továbbadja a gépemnek. Ez tök jól működött hetekig, soha nem volt gyenge így a net.

    Na most a mai napon egy zárlat lecsapta nálunk a biztosítékot és sokáig nem volt áram. Oda-vissza kapcsolgatták párszor a biztosítékot. Amikor visszajött az áram, akkor észrevettem, hogy annyira gyenge a net, hogy már szinte nincs is. Újraindítottam a gépet, a routert is, áramtalanítottam a routert, gyárira visszaállítottam és újrakonfiguráltam, de semmit nem javult a dolog. Na mondom kipróbálom, hogy mit csinál a repeater router, ha leviszem a földszitnre a fő router mellé. Kicsit játszadoztam és az alábbi speedtest eredményeket kaptam

    Az AC53-at a repeater módból megint visszaállítottam gyárira és wifi routernek bekonfiguráltam. Kábel a routerbe és kábel a laptopba, tökéletes jelerősség:

    Kábel a routerbe, de wifi-n a laptopba gyengült a jel, de még mindig teljesen normális:

    Aztán áttettem repeater módba a fő router közvetlen közelében, tehát a router wifi-n kapja a jelet és kábellel adja a laptopnak. Ekkor drasztikus visszaesés következett be, pedig szerintem még inlább erősebbnek kellene lennie, mint az eggyel előző verzióban. Még tudtam netezni, de nagyon szakadozott:

    Aztán próbaképpen kihúztam a kábelt a aptopból, azaz wifi jel a routerbe és onnan wifi jel a laptopba. Teljesen hazsnálhatatlan lett, pedig a fő router mellett voltam:

    Konklúzió: az áramszünet óta a repeater mód nem működik, de a wifi router mód működik. Valakinek van ötlete, hogy mi az istent csináljak ezzel?

Új hozzászólás Aktív témák