Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a lenti probléma megoldásában.

    Adott két router a lakásban: "A": 192.168.0.1 és "B": 192.168.1.1 IP címekkel. A routerek vezetékkel vannak összekötve. "B" routerhez csatlakozik valamennyi eszköz, mivel jóval nagyobb teljesítményű, kezeli a VLAN-okat, vendég WIFI-t, DHCP, tűzfal szabályok is rajta vannak beállítva.
    "A" router-re csak azért van szükség, mivel hozzá tudom USB-n csatlakoztatni azt a mobiltelefont, ami USB Tetheringgel osztja tovább a korlátlan mobilnetet. Sajnos nincs vezetékes net, ezért is kellett ez a megoldást alkalmazni.

    Jelenleg mindkét router egymás mellett van, "A" routernek gyakorlatilag semmilyen funkcióját nem használom, viszont két szintes a lakás és a vasbeton födémhez bizony néha kevés a "B" router által biztosított lefedettség.

    Megoldható-e, hogy továbbra is "B" router maradjon a fő routerem, és valahogyan az általa biztosított WIFI-t "A" router tovább szórja úgy, hogy a hozzá kapcsolódó eszközök bekerüljenek a "B" által menedzselt VLAN-ba?

    Szemléletesebben: "B" router-ben létrehoztam egy "OkosOtthon" nevű VLAN-t és SSID-t is. IP tartomány: 192.168.4.1-192.168.4.255. Az emeleten az "OkosOtthon" SSID-re kapcsolódó vezeték nélküli eszközök folyamatosan lepotyognak a gyenge lefedettség miatt. Azt szeretném, hogy "A" routert felviszem az emeletre, továbbra is rajta keresztül jön a net, amit továbboszt "B"-nek, viszont az emeleti vezeték nélküli eszközök "A"-hoz kapcsolódnak és megkapják a 192.168.1.x IP-t és bekerülnek az "OkosOtthon" VLAN-ba is. Meg lehet ezt csinálni?

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák