Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz MasterMark #54817 üzenetére

    Hát jelszóval 😁 Az én egyszerű gondolkodásomban ehhez nem kell semmiféle user, ehhez egy jelszó kell. Nagyon hülye példával élve, a winrarhoz sem kell külön user, hogy a jelszavas file-t kicsomagoljam, csak a jelszót tudni.
    Igen, nem értem, hogy miért kell ezt 'megbonyolítani', az én paraszti elgondolásomban a sima megosztásnál lenne egy sima választható kapcsoló, amit átkapcsolva egyszerűen megadhatok egy jelszót, és innentől szimplán csak olvashatóként, jelszóval érhető el, egy másik kapcsolóval pedig megadhatom az írási jogot is. Az irodai, vállalati felhasználásnál viszont ugyanúgy ott lenne az eddigi megoldás, ott úgyis tartományba léptetéssel, group policy-kkal oldják meg ki mihez férhet hozzá (előző munkahelyemen legalábbis így volt. Bár egyszer egy új rendszergazda - ki tudja miért - összenyitott mindent mindennel :F így több hónapig a könyveléstől kezdve a bérszámfejtésig mindenhez hozzáférhettem.).
    Viszont itt lenne egy kérdésem még annál amit te mondasz, akkor nem kell ezt a usert felvenni annak a gépére is, aki el akarja érni a védett könyvtárat, ugye?

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák