Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mittu88

    senior tag

    Sziasztok!

    Próbáltam google-t, de 10 perc után feladtam, mert nagyon nem ajánlották a "találatok", amit szerettem volna csinálni (erről lejjebb írok).

    A lényeg, hogy van egy pc-m win 10 pro-val, egy NVMe SSD-vel (rendszer partíció), meg SATA-n egy SSD és egy HDD pluszban.

    A SATA SSD-t üresre formáztam és szeretném úgy megosztani a majdani tartalmát, hogy internetről elérhető legyen (windowsos gépekről, de ha másról is el lehetne, az se hátrány).

    Ehhez a szolgáltató adott már publikus IPcímet, meg port forwardingot állítottam be a távoli bekapcsoláshoz (működik).

    A cél, hogy a haverom távolról tudjon fájlokat módosítani azon a partíción úgy, hogy vele egy időben én is dolgozok a gépen. Mivel könyvelési adatbázis lenne rajta, fontos az adatbiztonság!

    Az én "profi" ötletem az volt, hogy csinálok egy meghajtó megosztást port forwardinggal, de amikor rákerestem, azt írták, hogy valószínű biztonsági okokból már a router sem fogja engedni, mert finoman szólva is kérdéses a biztonsága.

    A másik, amire kerestem a FreeNAS (TrueNAS) oprendszer, de letöltés közben elgondolkoztam, hogy tud-e az futni úgy, hogy közben én windows-ba vagyok bejelentkezve közbe. (gondolom egyszerre csak 1 oprendszer tud futni, de lehet, hogy eljárt az elméletem felett az idő)

    Úgyhogy inkább rákérdezek nálatok, mielőtt pár nap alatt lenullázom az idegrendszeremet. Ti hogy oldanátok meg? :D

Új hozzászólás Aktív témák