Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tsebacsi

    nagyúr

    Sziasztok!

    Folyamatban van az itthoni hálózat ONT+Router egységről ONT-Bridge + Router földszint + Router emelet cserére, ebben kérném a segítségeteket.

    Jelenleg az ONT egység az alsó router (wifi is), a fenti router is ad wifit, de más hálózatot. Az ONT egységes Bridge módba kérem a Digi-től, jön mellé majd lentre az első Router (Asus AX58u).
    Az ONT mostani IP-je 192.168.100.1
    A fenti router (szintén Asus AX58u lesz, most Archer C5) pedig most az ONT-tól a 192.168.100.2-tőt kapja, de manuálisan be van állítva neki a 192.168.1.1
    Ez azért kell, mert a fenti rendszerbe van kötve egy kamerarendszer, aminek a kameráinak fix IP-jük van (192.168.1.1xx csoportban). Hogy lássam a kamerákat a neten keresztül, sajnos ezt kellett csinálnom, a fenti router DHCP-n a 192.168.1.100-199-ig ad IP-ket. Egyelőre a kamerák IP-jén nem tudok változtatni, mert az egyik kamera jelszavát a telepítéskor elfelejtette a csapat, és azt a kamerát nem tudom menedzselni. Max majd megnézem van-e rajta kint reset gomb, de egyelőre nem bántanám, ha nem muszáj.

    A kérdés az, hogy a leendű új, mesh hálózatot hogy állítsam be, milyen IP-ket javasolt beállítanom, hogy minden működjön? Lehet-e 1 csoport az egész házra, ne kelljen több csoportot csinálni?
    A 2 router kábellel csatlakozik majd, egyedül a telefonok, esetenként a laptop és a TV-k (ha szükséges) lesznek wifire kapcsolva.
    Ha plusz infó kell, szóljatok és igyekszem leírni vagy lerajzolni.


    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Új hozzászólás Aktív témák