Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz dkess #56400 üzenetére

    Az SSD alap beállításokkal nincs gond, azok jók (trim egyebek).
    Nos, a sebesség bezuhanás gyorsabb annál hogy elfogyhasson a Dram cache. Szerintem az a 280-as indulási érték inkább Win7-es anomália lesz. Tudod amikor 2 meghajtó között másolsz, akkor is az első pillanatra felugrik, akár az adott meghajtó elméleti sebessége fölé.
    Az ingadozás az ami jó jel, mert az viszont gigabit feletti.
    Majd még a hétvégén tesztelem nyers videó fájlokkal is, mert az az igazi terhelési próbája egy ilyen hálózatnak, hogy a serveren tárolt tömörítetlen videófileokat beolvasva a videóvágó programba mennyre folyamatos az idővonalon történő tekergetés.

    Az van hogy ezek meglévő SSD-k, egyébként pedig nem használnék ki egy teljesen új 1 TB-s egységet. Egyszerűen azon adatok amiket napi-havi szinten el kell hogy érjek mennyiségileg nem teszik ki az 1 TB-t...esetleg ha a munkaállomásról a Steam mappát is átrakom, bár mostanság nem játszom annyit hogy ne férjen el az 1 TB c:-re. :D
    Enélkül bőven elférnek a projekt fileok és anyagok(fotók, videók) az M.2-őn egy 300GB partíción, nomeg az egyéb fileok a 474GB-s SAMU-n. A 240-es Adata-val kapcsolatban tényleg nincs most másik gép amibe belerakjam, kidobni nem akarom, eladni meg értéktelen, mert gyenge, nem akarok megszívatni mást. Aztán amik még vannak régi fájlok azoknak meg jó lesz egy 700-as HDD.

    Inkább több HDD kéne a biztonsági mentések, illetve régi adatok tárolásához. :D

    Op. rendszer terén most csak gyorsan kell valami elv mentén, először aktiválatlan win10-et rakok rá(nem érdekel a háttér beállítása) egy 170 GB-s partícióval, nomeg a 300GB projekt partíció.

    Aztán majd biztonsági szempontok is bejönnek idővel a képbe, no meg egyéb okosotthon felhasználás(pl roló letekerés távolról, feltekerni csak személyesen), szóval mindenképp be kell tanulnom másik oprendszerbe.
    Van valami ajánlás?

    Vezetékezés terén erre az 1 direkt összeköttetésre kb 20-30m nyomvonal távolságon megérné vásárolni Cat6e kábelt a jelenlegi cat5e helyett? Nem a költség zavar, hanem a macera. Egyáltalán 6 vagy 6e?

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák