Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Sziasztok!

    A lakás egyik szobájába bekerült egy asztali gép. Egy ideig úgy ment hogy a mellette lévő laptopon beállítottam, hogy a wifi meg volt osztva a LAN portra, az sima patch kábellel át volt a gépbe dugva, tökéletesen ment.

    Viszont most a laptopot vissza kell adnom, és ebbe a szobába csak a wifi ér el, 10-15 méter kábelt nincs lehetőség kihúzni mindenen át, sem átköltözni más szobába.

    A következők merültek fel bennem, csak nem tudom mi működik egyrészt egyáltalán, másrészt legjobban/hatékonyabban legalább egy párszáz megabit átvitelében (a fő router egy Asus AX82U és abba pedig digi gigabit megy, szóval lenne mit átpréselni :D ).

    - keresek wifi extendert amin van egy ethernet csatlakozó is (legolcsóbb megoldás, de bőven nem megy át csak párszáz megabit, pl Asus RP-N12-n ha jól látom van ethernet port is?)
    - veszek egy olcsóbb routert (egy tplink vagy asus 15-20k körül), belövöm AP módba a fő wifihez (így lehet LAN portra átvarázsolni a netet egyáltalán?)

    Nyilván felmerült pcie wifi kártya is, ha kell akkor megveszem 30-ért az AX-est hogy minden menjen rendben, de ha egyszerűbb és ugyanolyan jó feleannyirét egy budget routerrel akkor mégis inkább azt választanám :D Csak nem nagyon vágom ezt a visszafelé wifi--> vezetékes dolgot, azon is meglepődtem hogy pár kattintással a laptop le tudja osztani a wifit a saját hálókártyájára és rá tudtam kötni a gépet :)

    Köszi előre is!

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák