Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atee

    őstag

    Sziasztok!
    Ma bekötötték az épp felújítás alatt lévő házamba az internetet.
    Választásom nem sok volt így telekom ip tv és netből a maximum ami elérhető elvileg optika hiányában 100 Mbps gyakorlatban 71-72 ami még így is előrelépés a 30 as hoz képest, :O
    A lényeg, hogy ZTE ZXHN H368N a szolgáltatói modem. Én egy ASUS AX82U routert használok majd fő routernek és kábeles mesh hálózatba lenne még rákötve 3 db. Asus zenwifi ac mini kábeleken csatlakoztatva.
    Hirtelen felindulásból rápróbáltam és a 82U routert rákötöttem a ZTE eszközre. Simán is ment. Van saját wifi hálózatom. Gyönyörűen működik. Többet is lefed a házból mint reméltem.

    Akkor már nekiestem és az otthon már lepróbált ac mini eszközöket is Kábelen mesh hálózatba összehozni. És itt furcsa problémákba ütköztem. Bár lehet csak én bénázok el valamit!
    Amikor az első eszközt csatlakoztattam akkor sehogy nem akarta megtalálni mint mesh eszköz. Rápróbáltam a másikra és azonnal látta. Elkezdte csinálni a hálózatot. Majd közölte. hogy a Wan portjához csatlakoztassam a hálózathoz csatlakoztatni kívánt eszközt... Mondom fasza mert ilyen nincs is rajta. Lévén a duo packban csak az egyiknek van Wan portja, (itthon egyébként wifi mesh hálózatban müködtek rendesen) Na nem baj, Vissza az elsőnek próbált wan portos eszközt a kért portra...lassabban ,de meglátta és megcsinálta a hálózatot.... ezek után azt az eszközt amit elsőre azonnal látott...már nem látta... reseteltem is a routereket ,de semmi. Mára feladtam, de hogyan tovább? Mi lehet a probléma?

    Valamint a szerelő azt mondta, hogy ha saját routerrel csinálok hálózatot akkor a ZTE routert állítassam át a központtal PassThrough módba. Ezt feltétlen meg kell csinálni? Okoz bármi fennakadást, ha így marad? az IP tv-k egyébkánt a szolgáltató routeréből mennek majd a terveim szerint!

    D-day 2002-01-04 01:54

Új hozzászólás Aktív témák