Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Marci112233 #63681 üzenetére

    Most nincs erőm keresni (holnap 4-kor kelek, lassan aludni kellene ;-) , de mintha (...) létezne olyan kütyü, amivel aktív PoE rendszerre lehet dugni azt nem ismerő eszközt, és beállítható a kimenő feszültsége. Tehát "alul" bemegy a 48V, felül meg kijön pontosan az, amit beállítasz az eszközödnek.

    De lehet, hogy csak álmodtam ;-)

    Az 50m-es kábelt nem lesz egyszerű kimérni, ha már a helyén van, és fel van csatlakozózva ;-) Először kell gyártani valamit, ami összeköt két eret az egyik végén, aztán a másikon rámérni, és az eredményt osztani kettővel.
    Aztán még kettővel, mert a passzív PoE két eret használ "pólusonként".
    Így megtudtad a kábeled ellenállását.
    U=R*I képlettel számolhatod ki a kábelen eső feszültséget, ahol R a kábel ellenállása, I pedig a kábelen folyó áramerősség.
    Az I-t pedig úgy kapod meg, hogy a készülék által felvett teljesítményt elosztod a tápfeszültséggel, tehát I=P/U
    A két képletet persze össze lehetne gyúrni egy képletté, de most inkább nem kockáztatnám meg ;-)

    Na ha ennek a mérésnek és számolásnak a végére értél ;-) , akkor látni fogod, hogy saccra olyan 8-9V lehet a kábel végén, a többi a kábelben marad. Elvileg ez elég is lehetne az AP-nek, de ha valóban 9V is elég lenne neki, akkor 9V-os tápegységet adnának neki, nem 12V-osat ;-)
    Egyébként a meglévő passzív cuccal is simán megoldhatod a dolgot, ha már tudod a kábel veszteségét, hozzáadsz tizenkettőt, és ami kijön, keresel egy kb. olyan feszültségű tápot ;-) Szerintem pl. 15V-os táppal már menne az 50m kábel, de ez tényleg csak hasra ütés.

    Üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák