Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    addikt

    Powerline adapter kapcsán lenne kérdésem. 2 célból gondoltam rá:
    1. Van egy koros Thinkpad Edge E530-as laptopom, még n-es wifivel. Nincs is vele gond, csak a letöltési sebesség nem valami acélos nyilván. Jelerősség ok, mert nincs messze a routertől (összekötni nem tudom őket, mivel más helyiségben vannak). Ezért gondoltam a powerline adapterre. Mivel ez a laptop nincs hurcolászva, mindig ugyanott van, powerline-al UTP-vel be tudnám dugni. Nem tudom ez hozna-e egyáltalán nagyobb sebességet, mint a jelenlegi n-es wifi. Olvasni (pl. ÁK értékeléseknél) mindenfélét a powerline-okról, jót, rosszat. Vagy a másik opció egy külső antennás USB-s wifi vevő.
    2. A másik, és fontosabb dolog pedig ez volna inkább, mintsem a laptop. Van a konyha mellett egy beépített terasz, ahol azonban már gyenge a wifi jel. Tornázni szoktunk itt, elliptikus trainer-en ill. lehet, hogy futópad is itt lesz. Ahhoz hogy közben tableten nézzünk filmet, sorozatot, kéne jobb wifi jelerősség itt. Ha nyitva van a teraszajtó (jó vaskos tolóajtó) akkor nincs is gond, de zárva eléggé árnyékol. Olyankor meg tud állni a lejátszás. A másik pedig, hogy a ház külső falán, szinte a terasz alatt lévő villanyóránál van nekem egy Smart Meter Gateway, és ennek is elég gyenge a jele (-70 dB körül). De szerencsére nem veszti el a jelet működés közben. Szóval egy wifis powerline adapterrel a teraszon 2 legyet ütnék egy csapásra.
    A teraszon nem annyira mérvadó, de a laptophoz - amennyiben powerline lenne itt is - jó lenne olyan, ami nem foglalja el az aljzatot, tehát magán az adapteren is van aljzat. Ill. mi van akkor, ha nem ugyanazon a fázison vannak az aljzatok, ahová dugnám az adaptereket? Ez sebesség szempontjából lehet gond?

Új hozzászólás Aktív témák