Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LML

    tag

    Sziasztok!

    Lenne egy olyan esetem, hogy vásároltak tőlem német ebayen, egy 600 eur értékű terméket.
    A terméket DPD vel elküldtem, trackinget csatoltam. A terméket átvették, kaptam az ebayen pozitív feedbacket.

    Két hét múlva viszont bejelentették, hogy a terméket nem kapták meg, illetőleg a vevő kártya kibocsátó cége invalid transaction issue ra hivatkozik. Az én számlámról letiltották az összeget.

    Csatoltam a case-hez az alábbi dokumentumokat:
    Tracking number, vevő aláírásával, hogy átvette.
    Feladási papírt
    Screenshot ot az üzenetről amiben megköszöni a terméket,
    Screenshot ot a pizitív feedbackről.

    Csak ebben az évben 500 euró felett fizettem a paypalnak, és jóval 1000 euró felett az ebaynek jutalákot.
    500+ os eladó vagyok NULLA negatívval. És arról még ne beszéljünk, hogy mekkora összeget nyúltak le rólam az eur-huf konverziókkal.

    Jelen pillanatban se termék, se pénz. A paypal accountomon 2 hete ottvan a case, első nap feltöltötem a proof okat, azóta SEMMI változás. Ma írtam egy emailt a staffnak. Nagyon kiváncsi leszek.

    Ha feltörték volna az ember accountját (török csávó természetesen, mi más lenne), akkor kétlem, hogy feltörik az ebay accountot, majd feltörik a paypalt, kifizetik a terméket, amit a verified shipping address re küldetnek, megvárják a futárt az ajtóban, aláírják a csávó helyett, majd adnak nekem egy positive feedbacket, és utána kell még 2 hét mire az account tulajdonosa erre rájön.

    Utálom, hogy így bánnak az emberrel, hogy csak a vevő az isten miközben a pénzt az eladótól kapják és , hogy mivel nincs gyakorlati konkurensük, bármit megtehetnek...

    Valakinek van valamilyen építő jellegű tanácsa a dolog ügyében?

    Ui: van egy régi accountom ami még él, van rajta némi pénz is, bár már évek óta nincs használva, és egy olyan címre szól, ahol már nem lakom, egy azóta eltulajdonított, már érvénytelenített személyivel lett beregisztrálva, és a bankszámla/kártya sincsen már meg, ami hozzá tartozott.
    Tegyük fel, ha nem kapom vissza se a pénzem, se a termékem, (amit könnyen el tudok képzelni erről a bandáról) és mondjuk én is eljátszanék valakivel egy hasonlót amit most velem játszanak el, akkor lehet valamilyen érdemi következménye a dolognak? A két accountomnak nincs semmilyen köze egymáshoz, nem lehet összekapcsolni őket se jogilag, se máshogy.

Új hozzászólás Aktív témák