Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freaghill

    őstag

    válasz bitpork #58996 üzenetére

    Én piros rendszámmal (Zollkennzeichennel) hoztam el a kocsit.
    Nem tudom mennyire vagy tisztában az ottani kocsivétellel, ha exportra szánod.

    Megveszed a kiszemelt kocsit, elmész a helyi Landratsamthoz, mondod, hogy te szeretnél egy Zollkennzeichent, elkéri a papírokat, akkor ő ad pár papírt, elmész befizetni a KFZ Steuert, ott is kapsz papírt, hogy befizetted, vissza a Landratsamthoz, a papírokkal átmész a Schilderladenbe, akkor az ott megkapott táblákat felrakhatod a kocsira, de csak a Landratsamtig mehetsz el, mert ott megnézik az alvázszámot, hogy passzol-e azzal ami a papíron van. Ha passzol akkor ott megkapod a kocsi papírjait és ráragasztják a vignettát a rendszámra, aztán már útnak is indulhatsz.

    Én kinn is laktam 2 hónapot, szóval én be is voltam jelentkezve a Rathausnál, hogy ott lakom, így sárgát (5 naposat) is tudtam venni. Ha nem vagy bejelentve akkor oda is kellenek a papírok. Sárgát próbakörre használhatod, illetve hazaviheted a kocsit.

    Elég sok sárga rendszámost is látni itthon, elég merészek az emberek. Mert az mégse exportra van, aztán ha az osztrák kiszúrja...
    Meg ha pirossal hozod akkor a hatósági vizsga 8k, ha nem akkor húsz, vagy húszonpár.

    Lehet kicsit összevissza írtam, de ha van kérdésed még és tudok válaszolni, akkor ennivalóé bármit. :D

    Szerk.: Kinn ha veszel rendszámot akkor rendszámvétel előtt kell a biztosítást intézned. Érdemes netről rendelni, mert olcsóbban kijössz. eVB Nummernak hívják, azt is úgy válaszd ki, hogy milyen piros rendszámot akarsz (15 napos, 1 hónapos, 2 hónapos,stb).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák